На 12-ти октомври 2022 год. в 12-та авиационна база –

...
На 12-ти октомври 2022 год. в 12-та авиационна база –
Коментари Харесай

Футболна среща в чест на празника на ВВС

На 12-ти октомври 2022 год. в 12-та авиационна база – Долна Митрополия беше даден старт на мероприятията, отдадени на Празника на авиацията и Военновъздушни сили и тържествено честване на 110-та годишнина от основаването на българската бойна авиация.

Футболна среща на дребни порти се организира сред представителния тим на 12-та авиационна база и тимът на Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски ” – гр. Плевен. В началото на срещата тимът на авиобазата поведе резултата, само че младите спортни очаквания побързаха да изравнят.



Мачът продължи с доста страст, висок състезателен дух и оптимално разпределяне на терена. Крайният резултат е 5:1 в интерес на домакините от 12-та авиационна база, които още веднъж демонстрираха забележителни футболни умения. Като голмайстор се отличи редови войник Иван Иванов, отбелязал най-вече попадения в противниковата врата. Треньор на тима е офицерски претендент Лайош Лашев.

След финалния сигнал учениците, съпровождани от техния шеф госпожа Марияна Костова и треньорът им господин Илия Войнов разгледаха статичния показ самолетите, които са на въоръжение в базата. Майор Орлин Гичев ги срещна с летателните и механически характерности на аероплан L-39 ZA. Младите спортни очаквания се възползваха от неповторимия късмет да влязат в пилотската кабина и да се снимат за спомен.

Командирът на 12-та авиационна база полковник Петър Банков изрече признателност на госпожа Марияна Костова за присъединяване и отличното показване на учениците от СУ „ Георги Бенковски ” в спортната среща, отдадена на 110 годишнината от основаването на българските Военновъздушни сили! Той и връчи плакет, и пожела на всички здраве, благоденствие и доста спортни триумфи!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР