На 12 ноември т.г. някой премести близо 25 000 биткойна,

...
На 12 ноември т.г. някой премести близо 25 000 биткойна,
Коментари Харесай

40% от bitcoin се държи от едва 1 000 души

На 12 ноември т.г. някой реалокира близо 25 000 биткойна, на стойност 159 милиона $ тогава, на онлайн борса. Новината скоро мина през профилираните интернет конгреси, а търговците започнаха да се чудят дали това значи, че притежателят на криптовалутата счита да ги продаде.

Инвеститорите, които имат огромно количество биткойни, са познати като китове. И те стартират да основават от ден на ден терзание, тъй като могат да запратят цената внезапно надолу, като продадат даже дребна част от активите си. А такива продажби стават все по-възможни, откакто криптовалутата всеки ден чупи върхове и през вчерашния ден за малко подмина 19 000 $ на някои тържища.Около 40% от bitcoin се държи от към 1 000 души, написа Bloomberg. И при актуалните цени някои от тях може да решат да продадат половината от тях, споделя Аарън Браун, който оглавява звеното за изследване на финансовите пазари в AQR Capital Movement. Нещо повече - те могат да координират дейностите си.

Много от огромните вложители се познават от години и държат своите биткойни от първите дни. И могат да трансформират цената на криптовалутата, когато решат.

В момента не е нелегално те да координират активността си. Регулаторите към момента изостават и разпоредбите не са изключително ясно. Ако, с изключение на вдигнат цената, те стартират да популяризират клюки по форумите, това се брои за машинация, както предизвести неотдавна една от най-големите тържища за криптовалута - Bittrex.

Самото съгласуване обаче не е нелегално и може да докара до огромни земетресения - изключително като се има поради какъв брой млад е пазарът и какъв брой спекулативни активи сега са криптовалутите.

Както множеството свои сътрудници Кайл Самани, ръководещ сътрудник в Multicoin Capital, непрекъснато следи интензивността на адресите, за които се знае, че принадлежат на най-големите вложители. Когато забележи интензивност, той незабавно звъни по телефона, с цел да разбере мотивацията за покупка или продажба.

Това обаче може да навреди на дребните вложители, които не могат да вдигнат телефона и просто да се обадят на мултимилионер, с цел да го попитат за проектите му. Така те остават " на мрачно ". " Няма бистрота на този пазар ", споделя Мартин Мушкин, юрист, който се концентрира върху bitcoin. При търговията с скъпи бумаги всичко би трябвало да бъде оповестено, до момента в който при криптовалутите е доста мъчно да схванеш какво се случва, споделя той.

Обикновените вложители са по-неизгодна позиция при по-малките криптовалути. Въпреки че такова голямо количество bitcoin се държи от едвам 1 000 души, тази криптовалута е минимум съсредоточена.

Топ 100 биткойн адреси държат към 17,3% от общата циркулация. При ether топ 100 вложители държат 40 %.

 Част от българските тържища за биткойни стопираха да работят поради блокирани сметки Обновена
Част от българските тържища за биткойни стопираха да работят поради блокирани сметки

Решението оставя вложители без достъп до средствата им
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР