На 12 и 13 април 2024 г. във Военномедицинска академия

...
На 12 и 13 април 2024 г. във Военномедицинска академия
Коментари Харесай

Във ВМА ще се обсъдят новите тенденции при лечението на хернии

На 12 и 13 април 2024 година във Военномедицинска академия /ВМА/ ще се организира второто издание на „ Sofia Hernia Days “ , което се провежда с поддръжката на Българско научно сдружение по военна медицина и Българско хирургическо сдружение.

Фокусът е върху херниите на предната коремна стена , а задачата на форума е шерване на най-новите научни знания и на практика опит в региона на диагностиката и хирургичното лекуване . Това оповестиха от лечебното заведение. 

„ Ние имаме вяра, че обменът на познания и на практика опит е ключът към разбирането и ефикасното лекуване на херниите на предната коремна стена. Този конгрес съставлява самобитна платформа, където медицинските експерти ще могат да споделят своя опит, последните научни открития и нововъведения в региона “ , разясниха експертите от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА и допълниха:

„ Нашата концепция е да съберем специалисти в региона, да създадем продуктивна общественост и да насърчим разговора за оптималните практики в лекуването на херниите на предна коремна стена. Чрез консолидиране на теоретични познания и на практика умения целим да подкрепим научния прогрес и усъвършенстването на клиничната процедура.
Основнa темa са новите трендове при лекуването на комплексните вентрални хернии на предна коремна стена. В програмата е включена оперативна намеса онлайн при пациент с сложна вентрална херния и осъществяване на ендоскопска задна компонентна сепарация, като част от реорганизация на предната коремна стена, както и няколко мултидисциплинарни сесии и диспути. “

Заявление за присъединяване могат да се подават на e-mail: [email protected] , като е належащо да се посочат и трите имена, и местоработата . Записването може да стане и по време на събитието. Таксата за присъединяване е 50 лв., като за студенти и специализанти форумът ще бъде безвъзмезден

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР