На 12.11. входирахме въпроси с подписи от над 100 загрижени

...
На 12.11. входирахме въпроси с подписи от над 100 загрижени
Коментари Харесай

Институция на отговаря вече месец на въпроси за тестването на децата в училище, твърди депутат от Възраждане

" На 12.11. входирахме въпроси с подписи от над 100 загрижени родители и жители на Велико Търново в Регионално ръководство на образованието във В. Търново по отношение на тестването на децата в учебно заведение и качеството и адекватността на образователния развой.

По закон инж. Личева - шеф на РУО Велико Търново, трябваше да ни даде писмен отговор в границите на 14 календарни дни.
Образователният министър: Почувствах се самичък в опитите да върнем всички деца в учебно заведение
Всички деца би трябвало да бъдат в учебно заведение. Но не може да се случи по досегашния метод – поради сред 2 и 3 пъти по-малко от декларираните...
Прочети повече
Днес датата е 19.12., мина повече от месец, а от отговор няма и диря, показва депутатът от групата на " Възраждане " Цвета Галунова във Facebook.


Това е линк от акцията ни на 12.11., когато входирахме въпросите си, а инж. Личева ни даде обещание обществено, че ще ни отговори.

Сподели с твоите другари

" Утре 20.12. в 11 часа ще отидем до постройката на РУО - Велико Търново, с цел да проверим каква е повода за забавянето и да попитаме кои са въпросите, които са затруднили администрацията на Регионалното ръководство на образованието, написа още депутатът.
Министър Николай Денков: Над 66% от всички възпитаници учат присъствено
285 000 възпитаници от V до XII клас учат присъствено през днешния ден в цялата страна. Това са над 66% от всички възпитаници. 245 000 деца са в учебно заведение с...
Прочети повече
Вероятно са били доста заети с организацията на тестването на учениците, само че към този момент близо два месеца хиляди деца са лишени от правото си на обикновено и абсолютно обучение, а техните родители желаят да получат отговори на въпросите си.

Мили жители, родители и загрижени хора във Велико Търново, заповядайте с нас на следващия ден (20.12.) в 11:00 часа пред РУО - Велико Търново (намира се от южната страна на постройката на СУ " Емилиян Станев ", с цел да заявим за следващ път гражданската си позиция и да проявим гражданска интензивност.

Само не забравяйте персоналните си карти, тъй като, съдейки по опита, който имаме с общинска и регионална администрация, евентуално ще имаме среща с нашите към този момент положителни познати от Министерство на вътрешните работи Велико Търново.

Една от главните ни дела е да осветяваме там, където някои избират да остане мрачно. Ние имаме вяра, че смяната ще се случи, тъй като маските към този момент падат, написа още Галунова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР