На 11 май 2022 г., от 17:30 часа, на открита

...
На 11 май 2022 г., от 17:30 часа, на открита
Коментари Харесай

Обявяват отличените участници в IX Национален литературен конкурс „Море”

На 11 май 2022 година, от 17:30 часа, на открита сцена на ул. „ Алеко Константинов “, журито ще разгласи отличените участници в IX Национален книжовен конкурс „ Море 2022 ”, уредник Народно читалище „ Св. св. Кирил и Методий 1985 ”, със съдействието на Община Бургас и издателска къща „ Знаци ”.

Ще бъде показана също и книгата „ Солени молекули ” на Калоян Христов, притежател на Голямата премия за 2020 година

Първото издание на състезанието е през 2003 година, като част от програмата по разкриване на Звено за информация и образование на незрящи под заглавие „ Излекувай болката с обич ”. Следват второ издание „ Обич за другия ”, трето, обвързвано с честването Деня на Европа и по тематика „ Бургас с попътен вятър към „ Европа ”, и четвъртото издание е „ Морето-любов, болежка и фантазия ”.

От 2007 година състезанието се свързва и е част от деянията на читалището във връзка 11 май – Денят на братята Кирил и Методий и патронен празник на читалището.

С решение на Читалищното настоятелство състезанието за есе се афишира за народен с името „ Море ”, като включва и лирика.

През годините в журито са били изявени създатели от Бургас и страната: Недялко Йорданов, Пламен Дойнов, Митко Новков, Паруш Парушев. Керана Ангелова, Стоянка Грудова, Ваньо Вълчев, Венда Райкова, Калина Тельянова, Росен Друмев, Елка Василева и други.

Тази година ръководител на журито е доктор Иван Христов, членове – Катерина Стойкова, Румяна Емануилиду и композитора Георги Милтиядов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР