На 11 и 12 юни 2022 г. България ще е

...
На 11 и 12 юни 2022 г. България ще е
Коментари Харесай

Първата международна олимпиада по ментална аритметика ще е в България

На 11 и 12 юни 2022 година България ще е хазаин на първата по рода си интернационална олимпиада по ментална аритметика за деца на възраст от 4 до 14 години.

Събитието се провежда от SmartyKids България – мрежа от детски просветителни центрове, показана в 11 страни, в това число и в България в 38 обитаеми места. След 2 години на онлайн надпревари и олимпиади в България и чужбина, уредниците събират децата във вълнуващата конкуренция, напълно присъствено. Олимпиадата ще се организира в кк Албена и ще събере над 600 участници от България, Румъния, Германия, Белгия и други

Малките участници ще се състезават в уменията за бързо и вярно ментално броене, както и решение на задания на античното китайско сметало “абакус”. Участниците са разпределени в 13 разнообразни категории съгласно възрастта и равнището си по ментална аритметика, а близо 200 деца ще получат специфични оценки за представянето си.

Благодарение на уредниците и съдействието на спонсори, всяко дете ще си тръгне с дарове от двата дни на Олимпиадата, изпълнени със спортна и развлекателна стратегия. Освен своите умения по ментална аритметика, децата ще имат опция да показват и своите гении в разнородни области на сцена пред всички участници и фамилиите им.

Събитието е на 11 и 12 юни в к.к. Албена.
`Първата

Предварителна стратегия:

Събота, 11 юни 2022г.

8:30 до 10:00 ч. Регистрация

10:00 до 13:00 ч. Състезателна част

17:30 до 19:30 ч. Вечер на гениите

Неделя, 12 юни 2022г.

10:00 до 12:30 ч. Резултати и награждаване

За SmartyKids България:

SmartyKids е водеща интернационална мрежа от детски просветителни центрове, с 350 центъра в 11 страни по света. В България над 60 SmartyKids центъра работят с деца на възраст от 4 до 14 година, предлагайки занимания по: Ментална аритметика - за деца от 4 до 12 години, Бързо четене - за деца от 7 до 12 години, Финансова просветеност - за деца от 8 до 14 години и напълно скоро започващия курс Красив почерк, който е за деца от 7 до 12 години.

Методиките на SmartyKids включват приети международни практики на преподаване и подходи за интелектуално развиване при децата. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на образование толкоз занимателен, че детето изцяло да се отдаде на играта, в същото време разгръщайки своя интелектуален капацитет.

Заниманията по ментална аритметика въздействат върху цялостното развиване на детето и не са тясно ориентирани единствено към математическите му умения. Ползите от проучването на ментална аритметика са: възстановяване на концентрацията и паметта, развиване на аналитичното мислене на детето, увеличение скоростта на разбиране на информация, развиване на креативното мислене, автономия и убеденост.
`Първата

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР