На 11 и 12 май жителите на пет града ще

...
На 11 и 12 май жителите на пет града ще
Коментари Харесай

Нова книга срещу килограм пластмаса

На 11 и 12 май жителите на пет града ще могат да се снабдят с нова книга, в случай че дават един или повече кг годна за преработване пластмаса.

Седмото издание на самодейността " Книги за боклук " ще посети София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора. Идеята на уредниците е да подтикват ограничението използването на пластмаса в България, като от първото събитие на акцията през 2013 година до момента са рециклирани над 55 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги.

Тази година пластмасовите артикули, които ще се одобряват би трябвало да бъдат почистени и смачкани. Всеки, който даде един кг боклуци, ще получи ваучър за една хартиена или две електронни книги, налични на уеб страницата на акцията.

Тъй като главен сътрудник на тазгодишното издание е Kaufland България, с изключение на книги участниците ще получат и отстъпка в магазините на компанията.

Във всеки град събитието ще стартира в 10.00 и ще продължи до 13.00 часа. Повече информация за самодейността може да бъде открита тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР