На 11-12 август едно от най-трудните и интересни събития в

...
На 11-12 август едно от най-трудните и интересни събития в
Коментари Харесай

Витоша приема втория кръг от Българските Ендуро Серии през уикенда

На 11-12 август едно от най-трудните и забавни събития в " домашната " планина на софиянци се завръща за четвърта поредна година. " Home Mountain Enduro " е част от календара на Столична община и се организира с поддръжката на фондация София 2018 – Европейска Столица на Спорта.

Събитието ще провокира някой от най-хубавите планински колоездачи в България и района в оборване конкуренция по стръмните и каменисти пътеки на Витоша. Съботния ден е предназначен за подготовка и запознаване в трасетата, а в неделя ще бъдат финалите.

Организаторите приготвят 4 специфични прави, с обща дължина от близо 20 км, по които ще бъде засичано времето на всеки един играч самостоятелно, а спечелили в обособените категории ще бъдат тези с най-хубаво общо време.

Състезателните стадии ще обиколят съвсем цяла Витоша, като ще преминат през Драгалевци, Голи връх, Бояна, Бистрица и Платото, а състезателите ще бъдат изправени пред доста разнороден терен и разнообразни трудности, като стръмни скоростни прави, корени и камъни.

Друго изискване, което в допълнение ще затрудни участниците в надпреварата е това, че всеки един играч ще би трябвало да се придвижва на самоход от финала към старта на всеки един от стадиите. Това прави ендуро дисциплината, една от най-трудните, тъй като изисква доста сложни умения.

До момента за присъединяване са се записали над 80 индивида от цяла България, както и няколко участника от Франция, Турция и Гърция. Предварителната онлайн регистрация към момента е дейна и всеки, който желае да тества уменията си, може да се запише на www.conceptcreative.org/hme

Всеки, които желае да следи атрактивната конкуренция, може да го направи свободно около трасетата, а уредниците молят всички туристи, които ще прекарат неделния ден на Витоша, да проявят схващане и да се съобразят със надпреварата и колоездачите. Всеки е добре пристигнал и във финалната зона на сцената в Бояна, където към 15:00 ще може да приветства финалистите и да се възползва от спомагателните интензивности на място.

Home Mountain Enduro 2018 се организира с поддръжката на фондация София 2018 – Европейска столица на спорта, Ред Бул България, Витоша ски, RooBar, DoppelHerz, Магазини Стената и други. Във връзка със събитието, на следващия ден 9.08.2018 от 11:00 в Информационния център на София 2018 (https://sofia2018.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/), се провежда конференция, по време на която за първи път ще бъдат дадени всички детайлности за надпреварата, като карта на специфичните стадии, стратегия и т.н.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР