На 101 години днес почина Ясухиро Накасоне - един от

...
На 101 години днес почина Ясухиро Накасоне - един от
Коментари Харесай

На 101 години почина бившият японски премиер Ясухиро Накасоне

На 101 години през днешния ден умря Ясухиро Накасоне - един от най-дълго управлявалите японски министър председатели, предадоха международните организации.

Той е умрял в болница в столицата Токио, където бе признат неотдавна за лекуване.

Накасоне беше министър-председател на Япония от 1982 до 1987 година Предан съдружник на Съединените щати, той имаше топли връзки с тогавашния американски президент Роналд Рейгън.

Офицер от японските военноморски сили по време на Втората международна война, Накасоне става директен очевидец на провалянето и разрухата. Четири десетилетия по-късно той води Япония в апогея на нейния стопански напредък.

Един от водачите на десноцентристката Либерално-демократическа партия, която ръководи страната през съвсем целия интервал след Втората международна война, Накасоне усили разноските за защита, опита да ревизира пацифистката конституция, навлече си рецензии поради наблягането на патриотизма и се бореше за пробутване на пазарно насочени промени.

Накасоне от време на време си навличаше проблеми поради своя език. През 1986 година да вземем за пример той обиди чернокожите, пуерториканците и мексиканците в Съединените щати, като сподели, че поради тях междинното ниво на просветеност на американците е по-ниско от това на японците, напомня Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР