На 10 октомври Слав Илиев, мениджър частни клиенти и търговска мрежа

...
На 10 октомври Слав Илиев, мениджър частни
клиенти и търговска мрежа
Коментари Харесай

Renault Group представя ангажиментите си на тема опазване на околната среда на кръгла маса на тема „Устойчив бизнес и маркетинг“

На 10 октомври Слав Илиев, управител частни клиенти и комерсиална мрежа Renault Group, представи уговорките на компанията на тематика запазване на околната среда като част от специфична кръгла маса на тема „ Устойчив бизнес и маркетинг “, организирана от Американският Университет в България за мрежата си от настоящи и приключили студенти. Екологичният преход и стремежът към въглероден неутралитет са главен стълб в новата тактика за корпоративна социална отговорност на Renault Group, обявена на 26 април тази година.

Кръгла маса „ Устойчив бизнес и маркетинг “ на Американски Университет в България

По покана на Американски Университет в България Слав Илиев, управител частни клиенти и комерсиална мрежа Renault Group, взе участие в специфична кръгла маса на тема „ Устойчив бизнес и маркетинг “. Слав е възпитаник на АУБГ, приключил престижната MBA стратегия на образователното заведение. Участници на кръглата маса бяха представители от просветителния, хранително-вкусовия и енергийния бранш, модерирани от маркетинг представители на факултета по бизнес администрация към АУБГ.

Кръглата маса сложи настоящи въпроси във връзка с опазването на околната среда и опциите на фирмите за позитивно влияние върху измененията в климата. През април тази година Renault Group обяви обновената си тактика за корпоративна обществена отговорност, поставяйки екологичният преход и стремежът към въглероден неутралитет като съществени цели. В рамките на кръглата маса на тематика „ Устойчив бизнес и маркетинг “ Слав описа за част от конкретните дейности, с които компанията се ангажира през днешния ден и в бъдеще, за да ограничи въздействието си като в същото време генерира стойност за бизнеса.

Екологичният преход като неразделна част от цялата стойностна верига
В допълнение към поетите задължения за електрификация, съгласно които до 2025 година 65% и до 2030 година – 90% от продажбите на марката Renault в Европа ще бъдат на електрически автомобили, Групата се стреми да постигне въглероден неутралитет в Европа през 2040 година и в целия свят през 2050 г.
От 2005 година насам Групата се ангажира да намали въздействието на своите автомобили върху околната среда през целия им витален цикъл и ускорява усилията си да реализира въглероден неутралитет с измерими цели за 2025 и 2030 година Новите инициативи за екологичен преход включват:
• Групата се ангажира да понижи своя въглероден отпечатък посредством фокусиране на усилията върху шест съставния елемент (стомана, алуминий, полимери, електроника, гуми и стъкло), които понастоящем представляват 90% от въглеродния отпечатък. До 2030 г. Групата се стреми да понижи въглеродния отпечатък, обвързван с нейните покупки, с 30% (като CO2 на кг материал).
• Лансирането на R5, създавано във Франция с безвъглеродна сила, през 2025 г. ще включва по-устойчиви акумулатори, които се възползват от понижен въглероден отпечатък от най-малко 20% (в съпоставяне със ZOE през 2020 г.). Отвъд тази една цел, Групата работи за обезпечаване на отговорно и устойчиво доставяне с минерали и за рециклиране на метали, намиращи се в батерии в затворен цикъл (кобалт, никел, литий и други).
• По отношение на производството, Групата се стреми да понижи излъчванията от съоръжения с 50% в международен мащаб (в сравнение с 2019 г.). За да реализира тази цел, компанията ще влага 20 милиона евро в своите индустриални уреди, като по този метод ще генерира спестявания до 90 милиона евро, чрез намалени сметки за сила и избегнати санкции за непотребни излъчвания. Фабриките, част от Electricity, ще бъдат въглеродно неутрални до 2025 година, а останалите съоръжения в Европа ще последват примера до 2030 година
• Демонтажът на коли и рециклирането на части, включително батерии, в Re-Factory във Флан и дъщерните дружества на Renault Environment ще генерират над 1 млрд евро продажби до 2030 година

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР