На 10 май, вторник, се проведе изнесено заседание на парламентарната

...
На 10 май, вторник, се проведе изнесено заседание на парламентарната
Коментари Харесай

Депутатите на “Има Такъв Народ“ заседаваха в Кюстендил

На 10 май, вторник, се организира изнесено съвещание на парламентарната група на “Има Такъв Народ “ и среща с обществеността на гр. Кюстендил.

Снежанка Траянска приветства цялата парламентарна група и гостите, които бяха пристигнали, даже по-рано, с цел да чакат и да посрещнат народните представители на Има Такъв Народ. Специални участници в срещата бяха районният министър Гроздан Караджов и част от политическия кабинет на подопечното му Министерство на регионалното развитие.

Гражданите сложиха доста въпроси свързани с региона, като пътната инфраструктура, сметищата, санирането на многофамилни и еднофамилни жилищни здания, опциите за създаване на фотоволтаични системи за семействата и така нататък
Бяха заложени и въпроси засягащи национални проблеми, като енергетиката, цените на тока, интернационалната политика и други

Министър Караджов подчертава на опцията за възстановяване на положението на пътя до село Смоличино по програмата за настоящ ремонт и поддръжка на АПИ до правене на нужната документи и планове за главен ремонтна пътя. Със планова подготвеност е пътя за околност “Трите буки ”, където има планова подготвеност и ремонтните работи могат да стартират скоро.

Министър Караджов подчертава и на останалите републикански пътища в област Кюстендил маркирани в картата на АПИ като планувани за ремонт през 2022г..

Тихомир Тенев, член на Комисията по енергетика и с над 20 годишен стаж в региона на енергетиката, обясни по какъв начин се образува цената на електрическата сила у нас и с помощта на продадената сила на тържищата са вероятни по-големите помощи, които получава бизнеса. Той означи още, че ПГ на Има Такъв Народ са съвносители на смяна в Закона за енергетиката, който улеснява основаването на

нови дребни и огромни фотоволтаични централи за произвеждане на ток от слънцето.

По отношение на тематиката за Република Северна Македония, Виктория Василева и Пламен Николов дадоха отговор за какво позицията на Има Такъв Народ е безапелационна. Северна Македония има неизпълнени задължения по контракта, подписан през 2017г. И до момента в който това не се случи, България няма да вдигне ветото за влизане в Европейски Съюз.

След Пловдив и Кърджали, събитието в Кюстендил беше третата спирка от по този начин наречената Национална обиколка с „ открити приемни и полемики “ във всички регионални градове на страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР