На 10 март жителите на петричкото село Струмешница ще имат

...
На 10 март жителите на петричкото село Струмешница ще имат
Коментари Харесай

Нови местни избори: Двама са кандидатите за кмет на петричко село

На 10 март жителите на петричкото село Струмешница ще имат опцията още веднъж да упражнят своето право на глас в идните локални избори , откакто не съумяха да изберат кмет на втория тур на последните локални избори през есента. Тогава, вследствие на ненадейно тъждество двамата претенденти – Стефан Стойчев от партия СБОР и Николай Манолчев от Съюз на демократичните сили , приключиха с идентичен брой гласове – по 110, което докара до нуждата от повторни избори .

За новия тур на изборите Общинската изборна комисия /ОИК/ записва двама претенденти, които ще се състезават за поста на кмет на селото . Никола Дзаков, представляващ обединението „ Българска социалистическа партия за България “ и Николай Манолчев, който този път влиза в конкуренцията от името на партията ГЕРБ, са двамата, които ще се опитат да завоюват доверието на гласоподавателите.

Интересът към тези избори е изключително висок, защото те идват след несполучлив опит за избор на кмет през есента, който акцентира значимостта на всеки един глас. Промяната в кандидатурите, изключително прекосяването на Николай Манолчев от Съюз на демократичните сили към ГЕРБ, провокира спомагателен интерес и догатки за евентуалното пренареждане на политическите сили в района.

Тези избори освен ще дефинират бъдещия кмет на Струмешница , само че и могат да служат като знак за настроенията и желанията на гласоподавателите в общността. Също по този начин, те акцентират значимостта на дейното присъединяване в изборния развой, защото всеки глас може да бъде решителен за изхода на изборите .

Жителите на Струмешница са изправени пред значим избор, който ще дефинира посоката на развиване на тяхната общественост за годините напред. В този подтекст дейната гражданска позиция и осведоменост на всеки един гласоподавател се трансформира в основен детайл за обезпечаването на бистрота и либералност на изборния развой .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР