На 10 февруари 2023 г. МУ-Плевен ще проведе тържествено откриване

...
На 10 февруари 2023 г. МУ-Плевен ще проведе тържествено откриване
Коментари Харесай

МУ-Плевен открива учебната година за новия випуск от 350 чуждестранни студенти

На 10 февруари 2023 година МУ-Плевен ще организира тържествено разкриване на образователната 2022/2023 година за новия випуск задгранични студенти, признати в англоезичен курс на образование по медицина. Редовни занятия на 13 февруари 2022 година ще стартират общо 350 студенти от 26 страни, от които максимален брой са жителите на Италия, Индия, Англия, Гърция, Германия, Япония, Съединени американски щати и други

В рамките на две седмици преди началото на семестъра, Центърът за задгранични студенти провежда специфична Програма за акомодация, включваща: осведомителна среща във виртуална среда с потребна информация по отношение на идване, настаняване и престой на задграничните студенти в България, отваряне на банкови сметки, здравно обезпечаване и осигуряване; малко образование за работа с осведомителната система на МУ-Плевен; виртуални опознавателни игри и даване на спомагателна потребна информация за Плевен и България; осведомителни турове на университета; отворени порти в библиотеката. Всички задгранични студенти вземат участие и в едноседмичен начален курс по български език преди старта на образователната година.

На 10 февруари 2023 година проф. Ангелина Стоянова, началник на Центъра за задгранични студенти, ще води формалната гала по разкриване на новата академична година за новоприетите задгранични студенти. Те ще бъдат приветствани с Добре пристигнали от ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Добромир Димитров, както и от ръководителите на студентските организации - Студентски съвет и Асоциация на задграничните студенти. На приветствията ще отговори новоприетият студент по медицина Никол Анжела Барнс, жител на Англия, от о-в Гърнси.

Подобно на българските първокурсници, новоприетите задгранични студенти ще изпълнят ритуала по полагане на Академична клетва, която ги прави морално съпричастни към главните полезности и задача на Университета, към Етичния кодекс и към университетските обичаи. Те тържествено ще повторят думите на клетвата, декларирайки, че ще почитат своите преподаватели и състуденти, както и достолепието на пациентите. Тържеството ще завърши с музикални поздрави за новоприетите студенти от участници в Деня на народите 2022.

МУ-Плевен е прочут като първото висше учебно заведение в страната, което през 1997 година вкарва образование по медицина за задгранични студенти напълно на британски език. В англоезичен курс по медицина в университета се образоват над 1100 задгранични студенти от повече от 50 страни. Към момента са дипломирани 19 випуска лекари-чуждестранни жители, намерили сполучлива професионална реализация в целия свят – Съединени американски щати, Европа, Индия и Австралия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР