На 10, 12, 14 и 16 май по националната пътна

...
На 10, 12, 14 и 16 май по националната пътна
Коментари Харесай

4 дни военна техника ще се движи по родните пътища

На 10, 12, 14 и 16 май по националната пътна инфраструктура ще има напредване на военна техника, оповестяват от Министерството на защитата.

Причината е тактическо обучение с бойни стрелби „ Стоманен щит – 22 “, което ще се организира на образователен полигон „ Корен “. Участниците в учението – персонален състав и техника ще се придвижат от пунктовете за непрекъсната дислокация до полигона на личен ход.

Органите на Служба „ Военна полиция “ ще обезпечават съпровождането на военните колони, допълват от ведомството, пише tvn.bg.

В учението, което ще се организира от 16 до 20 май ще вземат участие над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специфична техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за  нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология (ЯХБЗ и Е) и 78-и батальон за обезпечаване и образователен полигон „ Корен “.

Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от 4-и артилерийски полк. Темата на учението е „ Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна интервенция в състава на Сухопътния съставен елемент “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР