На 1 февруари стартира четвъртото издание на националната кампания Ние

...
На 1 февруари стартира четвъртото издание на националната кампания Ние
Коментари Харесай

Стартира кампанията „Ние обичаме България“ 2020 в подкрепа на Самуиловата крепост

На 1 февруари започва четвъртото издание на националната акция „ Ние обичаме България “. Тази година благотворителната самодейност на BILLA България цели подсигуряването на финансова помощ за един от най-значимите монументи на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България – Самуиловата цитадела. В интервала 1 - 29 февруари всеки клиент на комерсиалната верига ще има опция да подари 1 лев на касите на магазините от веригата в цялата страна. В края на акцията BILLA ще удвои събраната сума от даренията и всички средства ще бъдат употребявани в поддръжка на обекта.

„ Развълнувани сме да обявим началото на тази толкоз значима за BILLA България акция. Поставили сме си огромни цели за „ Ние обичаме България “ 2020 и се надяваме благодарение на нашите клиенти да успеем даже да ги надминем. Всяко едно подаяние е от огромно значение за Самуиловата цитадела, по тази причина приветстваме повече хора да се обединят в името на опазването на културно-историческото завещание на България. “, показа Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Събраната сума в границите на акцията ще бъде употребена за модернизиране и облагородяване на Самуиловата цитадела и региона към нея. Възможните действия включват ремонт на укрепителните крепостни уреди, слагане на холографска пирамида за проява на 3D експонати, консолидиране на система за добавена действителност, създаване на 3D възстановка на модели със средновековни дрехи и въоръжение, холографски витрини за показване на артефакти, и други. Конкретните интензивности, които ще бъдат финансирани, ще се уточнят, откакто станат ясни резултатите от акцията.

Допълнително веригата ще разиграе и лотария с къс куиз за Самуиловата цитадела, като премиите са 50 фамилни пропуща за посещаване на крепостта с екскурзовод, както и комплект сувенири от обекта с неповторим дизайн. Повече информация клиентите ще открият на формалния уебсайт на веригата www.billa.bg.

„ Ние обичаме България “ е дълготрайна самодейност на BILLA България, която започва през 2016 година и съумява да сплоти хиляди българи в помощ на някои от най-емблематичните български исторически обекти. През годините акцията поддържа Паметника на свободата на връх Шипка, Националния историко-археологически резерват „ Мадара “ и Панорама „ Плевенска епопея 1877 година “ Партньори на акцията тази година са Министерството на културата и Община Петрич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР