На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН.

...
На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН.
Коментари Харесай

1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН


На 1 декември означаваме Световния ден за битка против ХИВ/СПИН. Борбата против СПИН се води повече от 30 години, а в България главната цел е да се подсигурява сигурност при кръвопреливането, както и лекуване и профилактика.

Всяка година на 1 декември доброволците на БМЧК – София означават Световния ден за битка против ХИВ/СПИН с огромна осведомителна акция на територията на София. В подготовката, организацията и провеждането на изявата се включват над 100 доброволци, чиновници на БЧК, университети, учебни заведения и други неправителствени организации.

По мотив Световния ден за битка с ХИВ/СПИН, младежите от Столичната организация на Българския Червен кръст провеждат огромна осведомителна акция, която ще обхване основни места в София.

Днес от 14:00 до 16:30 ч. доброволците на БМЧК-София ще провеждат стационарни осведомителни пунктове за разпределяне на презервативи и осведомителни материали на метростанция „ Сливница ”, метростанция „ Бели Дунав ”, пазарът на Ломско шосе, както и подлезът пред хотел „ Плиска ”.

Подвижни екипи от доброволци, разпространяващи превенционни материали, ще има в Студентски град от 14:30 до 17:00 ч. в региона сред Студентска поликлиника и УНСС.

Около 17:30 ч. доброволците на БМЧК от всички пунктове, другари и чиновници на Столичната организация на БЧК ще се насочат към бул. „ Витоша ”, при започване на пешеходната зона при изхода на метростанция „ НДК ”, от където в 18:00 ч. ще тръгне шествие в посока към Народния спектакъл "Иван Вазов".

Малко преди 19:00 ч. всички участници в шествието ще оформят пред театъра червен кръст, в центъра на който ще слагат огромна алена панделка, ще възпламенят свещи и ще пуснат червени балони в символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

Презентации по предварителна защита на ХИВ/СПИН от доброволци на БМЧК-София ще има на 30 ноември и 1 декември в 12 столични учебни заведения.

Тази година акцията във връзка Световния ден за битка против СПИН, 1-ви декември, ще премине под мотото „ Моето здраве е мое право “ (My health, my right). Инициативите ще бъдат фокусирани върху правото на здраве и опазване на здравето на всички хора, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Събития в София, които са проведени от Столична районна здравна ревизия и неправителствени организации са:

Днес от 10.00 до 12.00 часа, Студентският съвет на Техническия университет – София и Столичната районна здравна ревизия провеждат взаимна акция пред ректората на Техническия университет. В мобилен медицински кабинет ще се правят безвъзмездни анонимни проучвания и съвещания за ХИВ-инфекцията. От 10.00 до 17.00 часа, в Центъра за полово здраве при съдружие „ Здраве без граници “ (София, ул. „ Самуил “ № 111) ще се правят безвъзмездни анонимни проучвания и съвещания за ХИВ-инфекцията. Ще се популяризират здравно-образователни материали и презервативи. От 11.00 до 15.00 часа, мобилен медицински кабинет за анонимно гратис консултиране и проучване за ХИВ с екип на фондация „ Инициатива за здраве “ ще бъде ситуиран на пл. „ Батенберг “. Ще се оферират безвъзмездни анонимни проучвания и съвещания за ХИВ-инфекцията.

От 11.00 до 14.00 часа, мобилен медицински кабинет за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ с екип на съдружие „ Каритас “ ще бъде ситуиран на ул. „ Екзарх Йосиф “ (до минералната вода). Ще се оферират безвъзмездни анонимни проучвания и съвещания за ХИВ-инфекцията.

На 4-ти декември, от 10.00 до 12.00 часа, Студентският съвет на Медицинския университет – София и Столичната районна здравна ревизия провеждат взаимна акция пред ректората на Медицинския университет. В Мобилен медицински кабинет ще се правят безвъзмездни анонимни проучвания и съвещания за ХИВ-инфекцията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР