На 1 април /събота/ Общинска фондация Русе – град на

...
На 1 април /събота/ Общинска фондация Русе – град на
Коментари Харесай

Общинска фондация в Русе кани на пролетен пешеходен преход до хижа „Минзухар“

На 1 април /събота/ Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ кани русенци на пешеходен поход по случай началото на пролетта. Той ще се организира в региона на Аязмото в Лесопарк Липник, където публично ще бъде открита еко пътеката от Лесопарк „ Липник “ до хижа „ Минзухар “.
Дейностите по възобновяване на пътеката бяха осъществени по Проект „ Екопътека – аз и ти с грижа към природата “, изпълняван от Спортно-туристическо и природозащитно сдружение „ Академик “ и с финансовата поддръжка на компания „ Тива ком “.

Всеки, минал еко пътеката, ще може да се наслаждения на многообразие от скотски и растителни типове. Езера, минерален извор, стръмни тераси и местността „ Батмиш “ са единствено част от забележителностите в региона, който има 5-километрова горска палитра от липа, дъб, габър, черен бор, топола, клен, бряст, населявана от сърни, глигани, гургулици, фазани, пъдпъдъци, водоплаващи птици и доста други.

Целта на плана е образуването на привички за редовно спортуване и туризъм в покрайнините на Русе, както и умишлено отношение към околната среда на всички, докоснали се до хубостта на Лесопарк „ Липник “. Ученици, студенти и преподаватели от районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, както и туристи ветерани, взеха интензивно присъединяване в поредност сложни акции за обезпечаване на проходимост от Лесопарк „ Липник “ до хижа „ Минзухар “, като с помощта на усилената им работа непроходимият от години сектор по еко пътеката е към този момент наличен.

До крайните ѝ точки може да се стигне с автобусни линии 10, 33 и междуселищната линия Русе – Николово.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР