На 08.03.2022 г., вторник, 10 ч., в гр. Враца, ж.к

...
На 08.03.2022 г., вторник, 10 ч., в гр. Враца, ж.к
Коментари Харесай

Предстоящо откриване на Контролно-комуникационен център в гр. Враца

На 08.03.2022 година, вторник, 10 ч., в гр. Враца, ж.к „ Дъбника “, бл. 34, сутерен, зам.-генералният шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска и кметът на община Враца Калин Каменов публично ще открият първия в страната Контролно-комуникационен център (ККЦ) за даване на услугите телеасистенция и телекеър. Те са подобаващи за възрастни хора над 50 година с хронични болести и трайни увреждания.

K онтролно-комуникационият център (ККЦ) е част от и нтелигентна система за самостоятелен живот, основана на потреблението на лични електронни устройства от потребителите, които дават опция за отдалечено наблюдаване на физиологични индикатори в действително време и сигнализиране при риск за здравето и сигурността на лицето в дома му.

Иновативните услуги телеасистенция и телекеър стартираха през м. януари 2022 година на територията на областите Враца, Видин и Монтана. Поетапно се включват консуматори, като общият им брой в границите на плана ще доближи до 500 души, част от които самотно живеещи в дребни и отдалечени обитаеми места. Наблюдението на интензивността и положението на потребителите се прави 24 часа 7 дни в седмицата от особено подготвен екип от 5 души с здравно обучение.

На 08.03.2022 година, вторник, 11 ч., в гр. Враца, в конферентната зала на Търговско-промишлената палата на адрес: пл. „ Христо Ботев “ № 1, ет. 2, ще се организира кръгла маса на тематика „ Новите технологии в помощ на възрастните хора “. В нея ще вземат участие зам.-генералният шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска, представители на Министерство на здравеопазването, на Министерство на труда и обществената политика, на общинските и регионалните администрации, на РД „ Социално подкрепяне “, на РЗИ, на лечебни заведения, на общопрактикуващи лекари и други Целта е показване на новите социално-здравни услуги, които се дават на територията на общините Враца, Оряхово, Бяла Слатина, Криводол, Видин, Белоградчик и Монтана. По време на кръглата маса ще бъде показан и опита на Норвегия в тази сфера.

Инициативите са по план „ Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични болести и трайни увреждания “, който се реализира от БЧК в партньорство с Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и обществената политика и Норвежката асоциация на локалните и районни управляващи и с поддръжката на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021.

Допълнителна информация за плана на адрес:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР