На 07.03.2023 в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени по

...
На 07.03.2023 в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени по
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Повдигнаха обвинение за изнудване на Велико Желев

На 07.03.2023 в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени по подготвеност материали по досъдебно произвеждане на Софийска районна прокуратура по отношение на вероятно осъществено закононарушение по член 214, алинея 2, т. 1 по отношение на член 213а, алинея 2, т. 4 от Наказателен кодекс – изнудване, осъществено от повече от две лица.

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по подготвеност досъдебното произвеждане.

След разбор на събраните към сегашния миг доказателства е стигнато до извода, че съществуват рационални учредения да се счита, че е осъществено закононарушение от компетентността на СГП.

В тази връзка лице с букви В. Ж. е привлечено в качеството на обвинен за това, че на 24.02.2023 година в гр. София, бул. «Цар Освободител» № 6, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди Б. А., посредством мощ, нанесени са удари в региона на лицето и тялото, да претърпи нещо обратно на волята му, а точно да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68000 (шестдесет и осем хиляди) лв. и с това да му аргументи имотна щета в размер от 68000 (шестдесет и осем хиляди) лв., като действието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица - закононарушение по член 214, алинея 2, т. 1 вр. алинея 1 вр. член 213а, алинея 2, т. 2 и т. 4 вр. алинея 1 вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Спрямо обвинения е постановена мярка за процесуална насила „ Задържане до 72 часа “. На 08.03.2023 ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще обезпечи точното определяне на всички обстоятелства по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.

За резултатите обществеността ще бъде навреме известена.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР