На 05.08.2021 г. /четвъртък/ от 16:30 часа в село Лесново,

...
На 05.08.2021 г. /четвъртък/ от 16:30 часа в село Лесново,
Коментари Харесай

Предстоят спортно-занимателни игри под надслов Бързи, смели, сръчни в с. Лесново и Елин Пелин

На 05.08.2021 година /четвъртък/ от 16:30 часа в село Лесново, ул. „ 29-та “ №4 в Центъра за настаняване от фамилен вид и на 06.08.2021 година /петък/ от 9:30 часа в «Център за социална поддръжка ПРИКЛЮЧЕНСКИ СВЯТ», град Елин Пелин, ул. „ Здравец “ №19 ще се проведат спортно-занимателни игри под надпис «БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ». Събитието съставлява развлекателни и просветителни игри навън за дребни и огромни.  

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО «БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ»: 

№1 Щафетна игра от два тима: включва вървене върху кофички, провиране през обръч, скачане на „ сакат крайник ", изговаряне на име на град в България и предаване на поста на идващия състезател. Играта спомага образуване на качествата съгласуваност, предвидливост и експедитивност.  

№2 Игра „ Гмуркачи “: развлекателна игра, на два тима. Всяко дете получава номер и се хваща с ръце за ръба на необятно парче плат (имитиращо море). В него има два отвора. При наименуване на номер, детето откликва, като бързо се пуска от ръба и търси отвор, през който да се покаже. Побеждава по-бързият „ гмуркач “. Стимулира вниманието, основава положителна настройка и въодушевление в играещите.  

№3 Игра „ Бездомник “: децата се подреждат в кръг, по двама, един зад различен. Едно от тях е отвън кръга - „ скитник “. То се движи и избира двойка. Играчите от тази двойка потеглят в противоположни направления, по периферията. Стремят се първи да застанат пред „ бездомника “. Този, който приключи втори, става новият „ скитник “. Развива експедитивност, предвидливост и бдителност.  

№4 Игра „ През обръч “: играчите се разделят на два тима и се хващат за ръце, като оформят кръг. Началото на играта е подаването на обръч на случайно дете, което минава през него с цялото си тяло, без да пуска ръката на идващото дете. Обръчът би трябвало да бъде придвижен в кръг, до детето, от което е почнала играта, като захватът сред участниците не се нарушава. Играта е добър метод за създаване на групов дух.  

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ В СЪБИТИЕТО „ БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ “, МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА e-mail: [email protected] или на тел. 0885561389 (Йоана Илиева /социален работник/) и тел. 0899004046 (Любо Миланов /арт терапевт/).  

ВКЛЮЧЕТЕ съдебна експертиза! СПОРТЪТ Е ЗА ВСИЧКИ!

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР