Н а заседание на разширеното Политбюро на Комунистическата партия Ким

...
Н а заседание на разширеното Политбюро на Комунистическата партия Ким
Коментари Харесай

Един тежък случай: Какво точно става в Северна Корея

Н а съвещание на разширеното Политбюро на Комунистическата партия Ким съобщи, че „ един тежък случай “ е провокирал „ огромна рецесия “ и „ сигурността на популацията и страната в границите на напъните по преодоляване на пандемията са застрашени “. Съобщението на държавната информационна организация КCNA провокира спекулации в чужбина, че коронавируът се е популяризирал съществено из страната. Северна Корея страда и от други съществени проблеми – стопанската система е в тежко положение, а популацията е застрашено от апетит, пишат от " ".

Наскоро в Пхенян се състоя конгрес на Съюза на дамите. Държавният началник Ким Чен Ун изпрати одобрение, което обаче не беше нормалната демонстрация на вежливост, а съдържаше подробни инструкции по какъв начин дамите да се оправят с настоящите провокации.

Призиви към популацията

„ Днес, когато всичко е комплицирано и мъчно, хората би трябвало още по-убедено да застанат зад партията, в това число и дамите, „ които са половината от популацията “. Поради това – според напътствията на Ким – дамите би трябвало да бъдат всеотдайни снахи и майки, да възпитават децата си съгласно държавната теория, да четат всекидневно държавните медии, да носят обичайни корейски облекла, да пеят революционни песни, да се включват в развъждането на зайци за производството на месо и така нататък

Според „ Зюддойче Цайтунг “, писмото би могло да се одобри като опит на Ким да активизира популацията за спешните времена, защото пандемията от ковид изправи Северна Корея пред изключително огромни тествания. Самият държавен водач неведнъж дефинира ситуацията на страната като тежко. На конгреса на Работническата партия през януари той не скри, че „ съвсем всички браншове са изостанали от поставените цели “.

Но има и анализатори, които считат, че оповестяването на „ огромна рецесия “ е опит на Ким да помоли за задгранична помощ – в това число и за ваксини против COVID-19. Ако вирусът фактически се е популяризирал необятно, това ще е нов удар за режима и за мощно изумената стопанска система.

През април Ким загатна за „ непосилен марш “, напомняйки за най-големия апетит, връхлетял Северна Корея през 90-те години след разпадането на Съветския съюз – главната опора на страната. И едвам неотдавна Ким призна, че след провалите, нанесени на реколтата от неприятното време, обезпечаването на прехраната „ основава напрежение “.

Санкциите и коронавирусът утежняват нещата

Международните наблюдаващи споделят, че сегашната рецесия се дължи освен на опустошителните стихии от 2020 година, само че и на глобите, наложени от Организация на обединените нации на изолираната нуклеарна страна с партийна тирания. Както и на националната политика за битка с ковид: поради пандемията страната се е изолирала съвсем напълно и по тази причина не приема никаква поддръжка от интернационалните организации. Но Ким не би загатнал рецесията, в случай че не би желал да покаже на сънародниците си какъв брой премислено подхожда към всеки проблем. Той твърди, че е страдалец, който работи за партията. И промените от новата петилетка към този момент давали първите си плодове.

Режимът има потребност от причини, с цел да дисциплинира хората във времената на пандемия, защото други решения с изключение на изолацията и локдауна няма. Болниците са зле оборудвани, а за ваксини въобще не става дума. Въпреки това Северна Корея няма желание да води разговор със Съединени американски щати. На последното съвещание на Централния комитет Ким сподели, че „ би трябвало да има както подготвеност за разговор, по този начин и подготвеност за борба “.

Американският консултант по сигурността Джак Съливан дефинира това като „ забавен знак “, само че от Северна Корея на часа реагираха с опровержението, че Съединени американски щати имали „ неправилни упования “. Външният министър Ри Сон Гуон добави: „ Дори не обмисляме опцията за контакт със Съединени американски щати “.

Но Ким си дава сметка, че Северна Корея въпреки всичко се нуждае от сътрудници. Експертът по Северна Корея Андрей Ланков от университета Кукмин в Сеул, е записал съществени промени в политиката на режима на Ким, предопределени да се харесат най-много на Китай. Китай е единственият огромен асистент, който Ким приема, и най-вероятно точно на него се дължи това, че в този момент гладът в Северна Корея не е толкоз огромен, колкото през 90-те години.

Здравословното положение на Ким

Междувременно севернокорейците изпитват съществени паники за своя прекалено измършавял водач, дори се просълзявали, когато го гледали по малкия екран, както съобщи един от поданиците на Ким. Предполага се, че тежестта на Ким е намаляло с 10 до 20 кг, само че това би могло да бъде и пропагандна маневра във времената на рецесия. Досега той тежеше към 140 кг при растеж 1,70 кг, на последните фотоси наподобява доста по-слаб.

Някои наблюдаващи допускат, че Ким може и да се е подложил на диета по здравословни аргументи, само че съществуват и тъкмо противоположните догатки – че е измършавял заради заболяване. Здравословното му положение притегля вниманието, защото 37-годишният севернокорейски деспот по този начин и не е посочил досега собствен вероятен правоприемник. Известно е, че Ким пуши и пие доста, а татко му и дядо му починаха от сърдечни болести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР