Мзи Муса Хасахя, 67-годишен фермер от Уганда, е един от

...
Мзи Муса Хасахя, 67-годишен фермер от Уганда, е един от
Коментари Харесай

През 2023 : Мъж с 12 жени и 102 деца казва Стоп“

Мзи Муса Хасахя, 67-годишен фермер от Уганда, е един от най-плодовитите многоженци в историята. Той има 12 съпруги, 102 деца и 568 внуци. Дори по стандартите на родното му село Лусака, където многоженството е законно, фамилията на Мзи Муса Хасахя се счита за гигантско. Въпреки че е израснал в последна беднотия, мъжът съумява да натрупва задоволително благосъстояние и авторитет, с цел да бъде назначен за кмет на селото.

Това му дава опция да изиска и получи за брачна половинка всяка госпожица и жена, която му хареса. Хасахя се дами за пръв път през 1971 година на 16-годишна възраст. След това продължава да взема нови дами. Баща му основава единствено две деца, което съгласно локалните разбирания заплашва съществуването на клана. По тази причина фермерът от Уганда приема задължението да резервира рода си жив, създавайки повече от 100 деца.

„ Покойният ми татко, Мвамади Мудумба, имаше две дами, само че имаше единствено две деца. Това сложи нашето семейство и клан в заплаха “, споделя Мзи Муса пред всекидневник в Уганда. Той не скрива насладата и гордостта си, че неговите деца и внуци ще разширят клана още повече.

Около една трета от децата на Хасахя живеят с него и дамите му в фамилния дом, останалите са напуснали и са основали свои фамилии. 67-годишният фермер признава, че не знае всички деца в дома си по име и коя е майка им.

„ Как може един мъж да бъде удовлетворен от една жена? Това е знак, че си роден мъж, само че с женски хормони “, споделя Хасахя, смеейки се. „ Всичките ми дами готвят по един и същи метод и живеят дружно в една къща. За мен е елементарно да ги проследя и да им попреча да избягат с други мъже в това село “, споделя многоенецът.



Най-голямото дете на Мзи е с 21 години по-голямо от най-младата му брачна половинка, 28-годишната Забина, която твърди, че макар че е на 67 години, брачният партньор й има силата на 25-годишен мъж. Той се грижи за всичките си дами, прекарва време с всяка от тях и в никакъв случай не им изневерява.

Въпреки всички хвалебствени думи от фамилията му, Мзи признава, че не всичко е идеално в голямото му семейство. Повишаването на разноските за живот го затруднява в обезпечаването на всичко, от което се нуждае огромната фамилия. В резултат половината от дамите му го напущат. В момента са му останали единствено шест от първичните му дванадесет съпруги.

„ Той имаше пари, само че преди четири години бизнесът му с добитък се срина и дамите започнаха да напущат една по една, до момента в който станаха шест “, споделя един от най-големите синове, Бумару Хифунде. Именно заради тези финансови проблеми Хасахя уведоми останалите си съпруги, че би трябвало да употребяват контрацептиви, с цел да не забременеят още веднъж, защото всяка нова уста за хранене е тежко задължение за фермера. „ Няма да имам повече деца. Финансовата обстановка е неприятна и в този момент пия противозачатъчни “, споделя една от съпругите на мъжа.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР