Мюнхен. В сутрешните часове на събота, 21 октомври, мъж на

...
Мюнхен. В сутрешните часове на събота, 21 октомври, мъж на
Коментари Харесай

Петима души пострадаха при серия нападения с хладно оръжие в Мюнхен

Мюнхен. В утринните часове на събота, 21 октомври, мъж на към 40-годишна възраст атакува и рани с нож няколко минувачи в централните елементи на Мюнхен, столицата на най-голямата федерална провинция на Германия – Бавария.

Първоначално управляващите не бяха в положение да дефинират точния брой на потърпевшите. Полицията заяви, че вследствие на нападенията, осъществени на разнообразни места в града, са ранени четирима души. По-късно противопожарните служби на Мюнхен показаха информация за петима ранени. Властите увериха обаче, че всички са получили леки пострадвания и няма заплаха за живота им.

След нападението причинителят съумя да избяга. Поради тази причина правоохранителните органи издадоха предизвестие към жителите да не напущат домовете си и разпространиха изложение на обвинения за офанзивите. На мястото на случая бяха изпратени „ всички налични " полицейски чиновници, медици и представители на противопожарните служби. Задействана бе интервенция за залавянето на причинителя, в която бе включен и хеликоптер за наблюдаване от въздуха.
В обедните часове на деня бе обявено, че полицията в Мюнхен е арестувала обвинен за серията набези с хладно оръжие против минувачи, осъществена в утринните часове на събота.
„ Имаме едно обвинено лице. Все още не знаем дали това е причинителят “, съобщи представителят на полицията Маркус да Глория Мартинс.

Мотивите на серията набези следва да бъдат разследвани. Към момента управляващите не разясняват дали позволяват терористичен декор на офанзивите.

Редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР