Мюнхен. Министърът на правосъдието Цецка Цачева посети Мюнхен по покана

...
Мюнхен. Министърът на правосъдието Цецка Цачева посети Мюнхен по покана
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева запозна баварския си колега Винфрид Баусбак с успехите на България при изграждането на Европейската прокуратура

Мюнхен. Министърът на правораздаването Цецка Цачева посети Мюнхен по покана на баварския си сътрудник проф. доктор Винфрид Баусбак. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . В рамките на двудневната аудиенция тя срещна домакина си с работата по досиетата и главните ни цели в региона на правораздаването по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Министър Цачева открои като забележителен приносът ни по построяването на Службата на Европейския прокурор, както и включването на още две държави-членки - Нидерландия и Малта - към Европейската прокуратура.
Тема на диалог беше и различен от целите пред Европейски Съюз, а точно развиването на електронното правораздаване. И двамата министри се съгласиха, че по време на Българското председателство се е работило доста интензивно по подготовката на новата Стратегия на Европейски Съюз за електронно правораздаване за интервала 2019-2023 година и е почнала работата по Плана за деяние в региона на електронното правораздаване. Министър Цачева и министър Баусбак разискаха още и достъпа до електронни доказателства, както и напредъка по плана на Регламент „ Брюксел IIa “, който цели намирането на оптималните, рационални и обективни решения при гарантиране на най-хубавия интерес на детето и обезпечаване на по-голяма правна сигурност.
Тя означи и работата по построяването на европейска вероятност пред страните от Западните Балкани.
Министрите се сплотиха също към концепцията, че е нужно по-задълбочено съдействие в региона на киберсигурността, както и в битката с компютърните закононарушения.
Те означиха значимостта на междуправителствената комисия България - Бавария и стигнаха до консенсус, че е нужно комисията да работи по-интензивно и в засилено съдействие, като показаха вяра за скорошното осъществяване на среща на комисията.
Министър Цачева осведоми баварския си сътрудник, че България продължава да поставя старания за възстановяване на изискванията в местата за отнемане от независимост и изрази вяра, че Бавария ще показа с нас положителните си практики в региона на затворното дело, като спомага за образование на чиновниците от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.
По-късно министър Цачева се срещна и с ръководителя на Върховния областен съд на Нюрнберг Томас Дикерт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР