Мярказа неотклонение Задържане под стража“, по отношение на47- годишенбългарскигражданин, издирван

...
Мярказа неотклонение Задържане под стража“, по отношение на47- годишенбългарскигражданин, издирван
Коментари Харесай

Арестуваният кандидат за кмет на Дупница остава в ареста

Мярказа неотклонение „ Задържане под стража “, по повод на47- годишенбългарскигражданин, търсен с Европейска заповед за арест/ ЕЗА /от РепубликаГърция, издадена на 18.05.2018г., дефинира Окръжен съд – Кюстендил.

Издирваното лице М. З. е записано като претендент за кмет на Община Дупница и се употребява с имунитет според член 160, ал.1 от Изборния кодекс. С решение на ЦИК е позволено да бъде арестуван.Спостановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил, въз основа на ЕЗА и решениетона ЦИК, желаното лицее задържанона11.10.2023г.и е импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.Защитата и желаното лице пледираха за по- лека мярка за неотклонение. „ Няма да се прикривам, нямампротивоправнидеяния, употребявам се с положително име в обществото “, заявиМ. З.пред съда.

С решение на Апелативен съд гр.Солун,влязло в действие през2014г.,наМ. З.е наложено наказване „ отнемане от независимост “ засрок от 6години,от коитотрябва да изтърпи 5 години, 11 месеца и 27 дни, за владеене и разпространяване на подправени евро банкноти.Това действие, което е в детайли разказано в Европейската заповед за арест, съставлява закононарушение и по законодателството на Република България и за него се планува наказване „ отнемане от независимост “.ЕЗА съдържа всички нужни реквизити,разписани в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.Съдът намира, че по повод наМ. З. съществува заплаха да се укрие, доколкото е издирванняколко годинис цел изтърпяване на дейно наказване „ отнемане от независимост “.Взимането на мярка за неотклонение следва да обезпечи присъединяване му в процедурата по разглеждане на Европейската заповед за арестпо създание, написа в претекстовете на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР