Мярката за ограничаване на скоростта в някои части на София

...
Мярката за ограничаване на скоростта в някои части на София
Коментари Харесай

Експерт: Ограничението на скоростта до 30 км/ч да се въведе в кварталите, не по булеварди

Мярката за ограничение на скоростта в някои елементи на София е добра, само че не въведена по този метод. Ограничението да се вкара в кварталите, не по булеварди. Това сподели пред Нова нюз Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. По думите му нелогично е ограничаването да важи за огромните столични булеварди. По-разумно би било понижение на скоростта да има в жилищните региони.

" Зоната не трябва да бъде в идеалния градски център, където трафикът е претрупан, надлежно и скоростта е по-малка. По-важното е такова ограничаване да има в жилищните региони, в кварталите. Необходим е по-широк разбор на местата с централизация на ПТП с пешеходци, а това са точно жилищните квартали на града. Трябваше да има и по-голямо разискване с експертен състав, ние имахме някои оферти, които можехме да осъществяваме ", изясни той.

Във връзка с въвеждането на " Зона 30 " в София Тодоров посочи, че по този начин определените региони са нелогични.

" Въвежда се по четири лентови булеварди, като вечер, когато няма трафик, водачите ще би трябвало да карат с 30 километра в част. Това е нелогично и не е косъобразно. Ако се цели различен резултат с тази мярка, не такава за пътната сигурност, можеше да се случи с други подходи ", счита специалистът.

Владимир Тодоров обърна внимание и на това, че ограничаването ще сътвори компликации в контрола по спазването му.

" Въвеждайки тази мярка за центъра на София, няма да има стремежи резултат с ограничение на ПТП ", сподели още той.

Статистиката у нас регистрира и нарастване на ПТП за миналата година. Данните до 31 декември демонстрират 556 починали, което е с 96 повече от записаните през 2020 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР