Мярката за неотклонение на обвиняемия за катастрофата, при която загина

...
Мярката за неотклонение на обвиняемия за катастрофата, при която загина
Коментари Харесай

Засега не може да бъде изменена мярката на обвиняемия за катастрофата с Ферарио Спасов

Мярката за неотклонение на обвинения за злополуката, при която почина Ферарио Спасов, все още не може да бъде променена.

Това изясни ръководителят на Районната прокуратура в Ловеч Валентин Вълков по време на брифинг.

Той посочи, че региона е в първите места по пътни произшествия и има висок % на приключили с неоправдателни присъди каузи, в оптимално къс период.

Така, както е притеглен обвинения, наказването се планува да бъде от 3 до 8 години отнемане от независимост, уточни Вълков. И допълни- към сегашния миг няма по какъв начин да бъде променена мярката на арестувания.

В хода на следствието до момента са осъществени огледи, разпитани са очевидци, а сега се откриват директни очевидци на мястото на престъплението. В рамките на 2 месеца ще бъдат осъществени всички процесуално-следствени дейности и ще се изчака експертизата. На базата на нея ще се реши какво обвиняване да има по отношение на причинителя. Вълков не изключва да бъде изменена квалификацията на обвиняването, откакто се изяснят всички условия.

Припомняме, през вчерашния ден по предписание на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, делото бе   конфискувано от прокуратурата във Велико Търново и  на прокуратурата в Ловеч. Причината за това бе, че обвиненият Начо Пантелеев е пуснат от ареста с мярка " посписка ". По този мотив в София бе извикан великотърновският наблюдаващ прокурор, за за дейностите си.
 Разследват злополуките, при които починаха Ферарио Спасов и Стефка Великова
Разследват злополуките, при които починаха Ферарио Спасов и Стефка Великова

Денков изясни, че би трябвало време, с цел да дадат резултат ограниченията против войната по пътищата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР