МВР Парламентът прие окончателно по-високи глоби за нарушаване на карантината във

...
МВР
Парламентът прие окончателно по-високи глоби за нарушаване на карантината във
Коментари Харесай

Солена глоба за всеки, който наруши карантината! Вижте как ще ни наказват

 МВР Парламентът одобри дефинитивно по-високи санкции за нарушение на карантината по отношение на изключителното състояние, оповестено в страната.

Човек, който не съблюдава карантината ще бъде наказван с 3 години затвор и санкция от хиляди до 10 хиляди лв., записаха народните представители в Наказателния кодекс.

При неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се планува затвор до 10 години и санкция от 10 до 50 хиляди лв..

Решението беше подкрепено от депутатите от всички парламентарни групи. Промените в Наказателния кодекс ще бъдат гласувани по-късно през днешния ден в пленарна зала.

В събота се чака изключително издание на Държавен вестник, където да са обнародвани измененията. 

Възможност за възбрана за влизане в страната на непознати жители при оповестено изключително състояние утвърди още Народното събрание. Изключение ще се прави за чужденци с право на дълготрайно престояване в страната и техните фамилии.

Измененията в Закона за здравето бяха признати единомислещо на първо и второ четене от депутатите като мярка за справяне с епидемията от ковид.

При отвод от наложителна изолираност, болен от заразна болест и контактно лице, за което е потвърдено, че е притежател на заразна болест, ще се санкционира с санкция от 5000 лв..

Променя се и Законът за публичните поръчки, като се дава опция при изключителна обстановка да не се организират публични поръчки при дефицит на медицински произведения и защитни средства в лечебните заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР