МВР все още няма отговор от Русия защо журналистът Христо

...
МВР все още няма отговор от Русия защо журналистът Христо
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Все още няма отговор от Русия защо издирват Христо Грозев

МВР към момента няма отговор от Русия за какво журналистът Христо Грозев е разгласен за федерално търсене. Това съобщи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" В взаимозависимост от отговора от съветска страна ще преценим какви дейности да предприемем. По случая страната си свърши работата доколкото може. Следим го доста деликатно, там където е належащо, се намесват и службите ", уточни той.
Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се търси от Интерпол, е реализация на ДАНС, с присъединяване на Министерство на вътрешните работи. Иван Демерджиев дефинира ареста като рутинна интервенция, каквито се случват постоянно през последните месеци.

Не е имало особена опозиция при ареста на Дейвид Бодил, уточни още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по проблема ще бъдат спазени прецизно и предвижда, че евентуално Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.

Демерджиев разгласи, че се е стигнало до края на разплитането на проблема с полицейския чадър над Георги Семерджиев, предизвикал тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две дами.
Освен някогашната полицайка Симона Радева, дисциплинарно уволнен е и нейният другар от 4-о районно управление (на МВР), който е измежду първите, оказали се на мястото на злополуката. По думите на министъра е потвърдено, че той е позволил нарушаване по отношение на злополуката и последващата му работа по следствие на случая. Извън уволнените дисциплинарно, още 38 чиновници на реда са осъдени.
" Когато са осъдени толкоз доста хора, към тази система не може да има искания че не се чисти ", сподели Демерджиев.

Психично болният мъж, който през вчерашния ден стреля по 3-о Районно ръководство в София е правил начални опити да създава взривни субстанции, заяви Демерджиев, като посочи, че не се е стигнало до направата на взривно вещество.
Тече инспекция по какъв начин психологично болният мъж се е сдобил с ловна карабина. В дома му са открити още противозаконни муниции.

Пушката, с която е стреляно по 3-о районно управление (на МВР) е със заличени номера и е нелегално добита.
Пострадалият при стрелбата служител на реда е с леки пострадвания в положително положение.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР