МВР Вчера в Бургаска област бе неутрализирана организирана престъпна група,

...
МВР Вчера в Бургаска област бе неутрализирана организирана престъпна група,
Коментари Харесай

МВР пусна видео с резултатите от акцията срещу хората на Митьо Очите

МВР Вчера в Бургаска област бе обезвредена проведена незаконна група, която в нескончаем интервал от време се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други закононарушения. Изяснен е главният механизъм на деяние на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски сдружения, разрастващи сполучлив бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които желали " такса успокоение “. Онези, които отказвали да заплащат, са били стимулирани посредством палежи на коли, нанасяне на телесни повреди и други способи.

Подробности за резултатите от стартиралата в утринните часове на 2 август спецоперация против незаконното съдружие, работило от 2010 година насам, показаха заместник-директорът на Групово дело " Борба с проведената престъпност “ старши комисар Стефан Джолев, шефът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева и наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова.

" Успешното осъществяване на огромната профилирана полицейска интервенция стана допустимо вследствие на траяло повече от две години взаимно следствие, провеждано от ГДБОП и сътрудници от ОДМВР – Бургас “, съобщи старши комисар Джолев. Той благодари на сътрудниците си от регионалната дирекция за значителния принос и посочи: Целта на групата, правила насила посредством мощ, закани, заличаване на непознато имущество, нанасяне на телесни повреди, е и основаването на районен монопол във връзка с избрани икономически действия – търговията с вендинг автомати, погребални услуги, таксиметров транспорт и други.

По думите на началник на Специализираната прокуратура, открити са всички участници в незаконната група, за които са събрани доказателства. Обвинения са повдигнати на деветима души, трима от тях - ръководителят и двама членове, един от които общински консултант – са оповестени за търсене и упрекнати задочно. " Хората ще усетят резултата от нашата работа, тъй като задачата на интервенцията не беше съответна фигура, а цялостната незаконна активност на група, работила дълготрайно време и огромно, с цел да може този сегмент да бъде обезвреден по дълготраен метод. Делото ще се обяснява по другите посоки, като ще се ревизира веществен поток, паричен поток, съгласуваност “, добави прокурор Начева. Тя акцентира, че прокуратурата е подхванала всички нужни ограничения по линия на интернационалното правно съдействие да бъде открит и изправен пред българското правораздаване ръководителят на групата, за който е било ясно, че все още на осъществяване на интервенцията се намира отвън територията на страната.

При реализацията в Бургас, София, Ямбол и Слънчев бряг са осъществени претърсвания на към 30 адреса, на моторни транспортни средства, както и персонални обиски. Множество материални доказателства са конфискувани и приобщени към делото – към 90 000 лева; първокласни автомобили; два газови револвера, модифицирани в бойни; бронежилетка; част от автомат; наркотични субстанции, конкретизира наблюдаващият делото прокурор Станкова. Пред арбитър от Специализирания углавен съд са извършени разпити на очевидци. Установени са шестима пострадали от активността на проведената незаконна група, като работата и в тази посока продължава.

Задържани с полицейска мярка до 24 часа са били общо 20 души. На деветима от тях са повдигнати обвинявания. Предстои Специализираната прокуратурата да внесе искане на петима да бъдат наложени непрекъснати ограничения " задържане под стража “.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР