МВР пусна снимки от операцията, реализирана от служители на сектор

...
МВР пусна снимки от операцията, реализирана от служители на сектор
Коментари Харесай

Вижте кадри от акцията, при която хванаха Данчо Релето от Наглите и Митко Турчина (

Министерство на вътрешните работи пусна фотоси от интервенцията, осъществена от чиновници на бранш „ Престъпления свързани с МПС “ и техни сътрудници от „ Специализирани полицейски сили “ – Столична дирекция на вътрешните работи, е извършена на 5 ноември т.г.

Действията са подхванати след осъществено професионално няколкомесечно наблюдаване, вследствие на което, в миг на демонтиране на лек автомобил висок клас, създаден през 2021 година., са арестувани четирима мъже на възраст сред 37 и 54 години, известни на органите на реда.

Сигналът за осъщественото закононарушение на територията на София е подаден същия ден, часове по-рано. Установено е, че незаконната група главно е правила кражба на коли, произвеждане до 3 години, наела е хале, където укривала и разглобявала колите за продажба на авточасти.

Двама от арестуваните са измежду знаковите фигури в този тип закононарушения, като за единия от тях това е третото подред задържане в границите на няколко месеца. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 215 от Наказателен кодекс. След отчет на материалите в Софийска районна прокуратура двама са арестувани за период до 72 часа, а на другите двама е наложена мярка „ парична гаранция “.

Подробности за подхванатите професионални дейности даде началникът на бранш „ Престъпления свързани с МПС “ основен контрольор Николай Пелтеков. Той посочи, че извършената сполучлива полицейска интервенция против незаконно лишаване на коли. е втората в границите на месец. Той уточни, че през 2023 година се вижда забележителен спад при кражбите на коли.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР