МВР предаде на прокуратурата материалите за удълбочаването на двата канала

...
МВР предаде на прокуратурата материалите за удълбочаването на двата канала
Коментари Харесай

Има данни за престъпление при удълбочаването на варненското пристанище

МВР съобщи на прокуратурата материалите за удълбочаването на двата канала на варненското пристанище. Изводът на проверяващите е, че има данни за закононарушение. Те са изпратили документите с мнение за формиране на досъдебно произвеждане.

По случая са събрани и оценени материали от Агенция „ Държавна финансова ревизия “ и други институции. Установено е, че след осъществяване на процедурата по възлагане на публичната поръчка за удълбочаване на двата канала за пристанището е подписан контракт за осъществяване с еднолично акционерно сдружение.

Съгласно подписаното с възложителя съглашение е следвало акционерното сдружение да извърши дейностите на собствен риск със свои материали и техника.

Независимо от изискванията на документа и без да има това право обаче сдружението е упълномощило дейностите на друго дружество, а то от своя страна ги е превъзложило на трето сдружение.

В хода на инспекцията е открито, че в началото определеното сдружение не е разполагало с нужния запас, а второто е имало дребен екип от експерти. Заключението на проверяващите е, че е налице съображение за започване на досъдебно произвеждане, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР