МВР обяви нова функционалност за информиране на водачите на моторни

...
МВР обяви нова функционалност за информиране на водачите на моторни
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Известяването за нарушения на пътя през смс е уязвимо на измами

„ Министерство на вътрешните работи разгласи нова функционалност за информиране на водачите на моторни транспортни средства за нарушавания на пътя, а точно посредством известие през смс и „ Вайбър “. Това е добра самодейност, която, от една страна, ще помогне за информираността на водачите и ще редуцира периодите за събиране на санкциите. От друга страна обаче съставлява риск за сигурността, защото злонамерени лица могат да употребяват известия, сходни на системата, като по този метод подложат голям брой жители на целенасочени офанзиви и опити за машинация. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов от парламентарната естрада.
Той показа информация, съгласно която в приложението към този миг не е планувана спомагателна отбрана, която да прави известията ясно отличими от подправени такива.
В тази връзка депутатът насочи въпрос към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов какви дейности подхваща Министерство на вътрешните работи за отбягване е недопускане отварянето на нови уязвимости посредством новата система за уведомяване за нарушавания на водачите на МПС посредством смс и посредством „ Вайбър “.
„ Да не стане по този начин, че нещо, което несъмнено е доста положително и новаторско, още веднъж измамници да влязат в системата и да пострадат почтени жители “, предизвести Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР