МВР обяви мерките за спокойно протичане на коледните и новогодишните

...
МВР обяви мерките за спокойно протичане на коледните и новогодишните
Коментари Харесай

МВР обяви мерките за спокойно протичане на коледните и новогодишните празници

МВР разгласи ограниченията за умерено протичане на коледните и новогодишните празници. През празничните дни, когато се чакат най-интензивният трафик, ще бъдат обезпечени спомагателни полицейски екипи.

„ На 23-ти, 24-ти, 25-ти и 31-и декември ще има полицейски екипи по главните пътни посоки, на изходите и входовете на огромните градове и проблемите сектори. Екипи ще се движат и в транспортните потоци, като ще се извеждат водачи с несъответстващо и рисково държание на пътя. Призовавам водачите, в случай че виждат такива водачи да алармират на телефон 112. През останалите празнични дни напъните ще бъдат ориентирани към надзор и определяне на водачи на МПС, използвали опиати и алкохол. Стриктно ще се следи и за скоростта на пътя”, изясни Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция”, представен от Нова телевизия

Засилени инспекции още преди празниците започнаха и за продажбата на пиротехнически произведения. Властите наблюдават те да се правят единствено в лицензирани магазини и да се съблюдават възбраните за продажба на лица под 18 години.

„ Ще се следи да не се използва пиротехника в транспортни средство, както и наоколо до здравни и образователни заведения, молове и храмове. Статистиката демонстрира, че случаите с пиротехнически произведения стават главно по две аргументи. Употреба на алкохол и оставяне на деца без надзор”, изясни гл. контрольор Емил Ангелов.

Глобите за извършители ще бъдат в размер сред 500 и 2000 лева

От ГДПБЗН оповестиха, че са тествани отоплителните съоръжения в обектите, наличната пожарна техника, както и системите за пожароизвестяване.

При инспекциите са открити 307 нарушавания в обекти, за тях са връчени 294 броя противопожарни разпоредби. Съставени са 10 акта за по-сериозни нарушавания, касаещи изискванията за незабавна евакуация. ГДПБЗН добави, че ще има инспекции и през самите празнични дни в обектите, в които обичайно се събират доста хора.

От Групово дело „ Национална полиция” осведомих, че е основана нужната организация за полицейски интервенции. Ще има ситуирани цивилни чиновници на полицията на местата със скупчване на доста хора. Властите обърнаха внимание и кражбите по празниците. Отчита се понижение на кражбите през тази година спрямо миналата.

Задържан е причинител на кражба за към 700 хиляди лв.. Парите към момента не са открити. Престъплението се е случило отвън столицата.

„ Общо кражбите през тази година са 22 668, за съпоставяне през 2020 година те са били 26 330. Отчита се понижение с 13,91%. Регистрираните домови обири са 919, още веднъж се регистрира понижение с 21,29%. Отчита се понижаване и при джебчийските и кражби”, добави Димитър Димитров.

Властите приканиха жителите да бъдат извънредно деликатни по празниците.

„ Джебчиите заобикалят визитите на моловете, като множеството такива обири стават в градския превоз. Гражданите да бъдат деликатни и при визити на заведения за хранене и магазини. Внимателни да бъдат и компаниите. Нека не съхраняват огромни суми пари в офисите и в случай че виждат нередности да сигнализират”, сподели още Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР