МВР, министерството на отбраната и службите за сигурност отбелязаха 8-ми

...
МВР, министерството на отбраната и службите за сигурност отбелязаха 8-ми
Коментари Харесай

Турнир по стрелба за жени в Академията на МВР

МВР, министерството на защитата и службите за сигурност означиха 8-ми март по ексцентричен метод. За първи път в България техни служители-жени организираха съревнование по точна и бърза пукотевица.

48 дами от бранш " Сигурност " замениха униформите с цивилни облекла и насочиха револверите си към целите, с цел да покажат прецизен мерник. Сред тях е контрольор Мария Ботева от " Пътна полиция ".

инсп. Мария Ботева - " Пътна полиция ": Оръжието е едно от най-силните противопоставяния против нарушителите, само че то пък е и едно от най-големите отговорности, които човек може да поеме, когато е в обстановка на риск. Моят татко ме е учил като дете още да изстрелвам. Винаги съм приемала провокации, а това е един извънреден шампионат.
Турнирът по пукотевица се организира пред погледа на генерал-майор Нонка Матова. Единствената жена в света, която слага два международни и два европейски върха на европейско съревнование по пукотевица с пушка за мъже.

генерал-майор инж. Нонка Матова: В нашата система и нашата страна в никакъв случай не се е предписание разлика сред мъже и дами. Днес се стреля доста повече, подготовката е доста по-тежка.
Текст: Надупчените в центъра цели демонстрираха, че в стрелбата дамите не отстъпват по качества на мъжете. Най-бързите и точни състезателки получиха и награди.

комисар доцент доктор инж. Валентин Тодоров Чочев - заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи: Не бих желал жена ми да има толкоз прецизен мерник, с цел да не ме качи на мушката някой ден. инсп. Пенка Стоянова - отдел " Охранителна полиция ": Като начало мисля, че е доста добре. Догодина се надявам да бъдем повече от 100. ст. комисар доктор Благородна Макева - заместник-директор на Главна дирекция " Национална полиция ": Голяма част от проверяващите служители на реда са тъкмо дами. Жените се отличават с точно и тъкмо осъществяване на поставените задания и разпоредителност.
В Академията на Министерство на вътрешните работи беше показана и специфична галерия със фотоси и документи от историческите триумфи на дамите, които са били чиновници на Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР