МВР има желание, но няма пари за увеличение на заплатите

...
МВР има желание, но няма пари за увеличение на заплатите
Коментари Харесай

Държавата няма пари за по-голямо увеличение на заплатите на полицаите

МВР има предпочитание, само че няма пари за нарастване на заплатите на служителите на реда.

„ Категорично би трябвало да се усилят възнагражденията, само че е въпрос на благоприятни условия на самата страна, на финансовите планове и на обстановката, в която сега се намира цялата страна “. Това съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Повод за думите му бе днешният митинг на служители на реда и пожарникари, които показаха неодобрение от плануваното 15-процентно нарастване на заплатите им и настояха то да бъде 30%, каквото има в други браншове на държавната администрация.

Във връзка със листата с министерства и организации, където нарастването на държавните чиновници ще бъде с 30% от следващата година, защо упорстват и униформените, Терзийски съобщи: „ Този лист касаеше администрациите, които са с извънредно ниско начално възнаграждение към оня миг. Нашите договаряния за нарастване на заплатите започнаха незабавно след юли месец, когато се договаря бюджетът на цялата страна “.

Терзийски увери, че опциите за нарастването на възнагражденията в Министерство на вътрешните работи се пресмятат. " Ние сме в непрестанен диалог с финансовото министерство. Трябва да отбележим, че от юли месец насам освен заплатите стояха в нашия фокус, а и други условия, при които работят полицейските чиновници “, изясни Терзийски. Той напомни, че неотдавна беше изменен и Закона за Министерство на вътрешните работи, който реши казуса със заплащането на изключителния труд.

„ Реално в плана, който е изработен, нарастването е с 15%. Но това нарастване е върху главната заплата на всеки един чиновник. За значителен брой чиновници, които през изчисленията на останалите допълнения към главната заплата, като клас прослужено време, може да надвиши и 20%. Имам уверението на финансовото министерство, че всичко, което е допустимо, ще го създадем “, добави още Христо Терзийски.

Той акцентира още, че никой не оспорва обстоятелството, че служителите на реда са на първа линия в битката против COVID-19. „ Професионалното и политическото управление, а и държавното управление, сме безапелационни, че Министерство на вътрешните работи е на първа линия. И сега правим действия, които не са характерни за нас “, посочи Терзийски.

Вътрешният министър поздрави всички чиновници на реда за професионалния им празник, който те означават на Архангеловден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР