МВР и Гранична полиция нямат задължение да отговарят за поддръжката

...
МВР и Гранична полиция нямат задължение да отговарят за поддръжката
Коментари Харесай

МВР не отговаряло за ремонти на оградата на границата

МВР и Гранична полиция нямат обвързване да дават отговор за поддръжката на оградата по границата с Турция. Докладваме обаче за всяка вреда по оградата и прилежащия път. Това съобщи вътршеният министър Младен Маринов по време на парламентарен надзор.
По думите му, виновни за 205 километра от границата били регионалните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас, тъй като те ги били построили. Останалите 30 километра, само че без съседен път, са правени от българската войска, само че не стана ясно щом са правени от армията, дали тя е виновна за поддръжката?!
На уточняващ въпрос на Димитър Стоянов какво вършат граничарите, щом дърво падне върху оградата поради стихия или естествено злополучие, Маринов отговори, че досега, в който бъде изработен ремонт, Гранична полиция " обезпечава региона " - в случай че не с мобилни екипи, то с пеши патрули или камери.
Вътрешният министър беше запитан и от депутата от Българска социалистическа партия Красимир Янков построена ли е в целокупност интегрираната система за наблюдаване и защита на оградата. Маринов отговори, че сега се осъществявала третата фаза. Допълнително щели да бъдат ситуирани 5 пункта за наблюдаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР