МВР и ДАНС изнасят на брифинг допълнителни данни по разследването

...
МВР и ДАНС изнасят на брифинг допълнителни данни по разследването
Коментари Харесай

Обвиниха антимафиота Георги Караколев за шпионаж. Взети са мерки и срещу служител на ДАНС

Министерство на вътрешните работи и ДАНС изнасят на брифинг спомагателни данни по следствието за шпионаж в интерес на Русия.
„ Това, което се случи и това, което ще се изнесе сега като информация, е единствено и само с помощта на бързите и професионални дейности на органите на реда “, съобщи при започване на брифинга градският прокурор на София Илиана Кирилова.
„ Към сегашния миг е притеглен един български жител – към момента чиновник на ГДБОП. Събраните доказателства по делото сочат, че лицето, през нескончаем интервал от време, е осъществил продан на информация с представители на Специалната разследваща работа на Руската федерация “, заяви наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.
Той добави, че по делото са били осъществени няколко претърсвания и обиски, като са били приобщени съответни материални доказателства. Досъдебното произвеждане е стартирано още предходната година, беше нужно да проведем нужните следствия. Лицето е упрекнато в закононарушение, защото същият е осъществил връзка с представители на специфичните разследващи служби ор Русия. Предоставял е информация, която е изготвяна от българска страна. Бяха осъществявани няколко претърсвания по отношение на въпросния за събиране на доказателства. Действително тактиката на следствие предполагаше връзка с сътрудниците от ГДБОП. Предстои разпит на арестувания, разясни още наблюдаващият прокурор.
Петър Петров, заместник-председател на ДАНС, увери, че работата по случая е стартирала от ДАНС, и няма присъединяване на непознати служби.
„ Няма непознати служби, нито непознати служби са арестували чиновник на ГДБОП. Разработката е почнала в ДАНС и по нея са работили единствено български органи “, акцентира той.
„ Като времеви интервал на следствието, то е почнало в края на предходната година. От момента, в който сме получили сигнал за закононарушението, сме в непрекъсната връзка с Министерство на вътрешните работи и ГДБОП. В конкретика няма да встъпвам, защото се касае за досъдебно произвеждане, изясни Петър Петров, зам-шефът на ДАНС.
Заместник-председателят на Държавната организация „ Национална сигурност “ сподели още, че чиновник на организацията е засечен в контакт със арестувания чиновник на ГДБОП. Предприети са дейности за изясняване характера и връзката на общуването им, добави той. Дали ще бъде упрекнат, занапред ще се реши, взети са ограничения за ограничение на достъпа му.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР