МВР Хасково са извършили проверка на необичайно висок брой на

...
МВР Хасково са извършили проверка на необичайно висок брой на
Коментари Харесай

Проверка на МВР Хасково след много заявления за вот в подвижна секция

МВР Хасково са направили инспекция на извънредно висок брой на подадени заявки за гласоподаване на лица с физически увреждания в преносими изборни секции в две хасковски общини - Стамболово и Минерални бани.

Според шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Венцислав Кирчев, гласуването с хартиени бюлетини буди подозрения за възможни операции.

Заявленията в Стамболово и Минерални бани са общо 798, което е два пъти повече спрямо вота на четвърти април, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Венцислав Кирчев.

Разследването е открило, че „ част от лицата се намират отвън страната и няма по какъв начин да подадат заявки за гласоподаване с преносима секция “, сподели той

„ Други пък с някакви медицински бележки, които не дават отговор на условията, без ТЕЛК, има лица, които са с такива болести, които не им разрешават да гласоподават обикновено в секциите. Това е и в Стамболово и в Минерални бани “, уточни още шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Целта на подадените повече заявки е да се гласоподава с хартиена бюлетина, посочи Венцислав Кирчев, което съгласно него буди подозрение за следен избор.

„ Целта е да се гласоподава с бюлетина, където е по-възможно да се получат операции “.

Случаите към този момент са докладвани на прокуратурата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР