МВР е установило още 12 виновни служители за полицейското насилие

...
МВР е установило още 12 виновни служители за полицейското насилие
Коментари Харесай

МВР е установило още 12 полицаи, упражнили насилие при протестите

Министерство на вътрешните работи е открило още 12 отговорни чиновници за полицейското принуждение зад колоните на Министерския съвет при митингите през лятото на 2020 година Спрямо тях са почнали инспекции, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред Нова телевизия.

" Бяха разпоредени нови инспекции по въпросния абсурден случай, който като държание е неприемлив и поразителен. В хода на тези инспекции бяха открити още 12 отговорни чиновници, по отношение на които са почнали инспекции. Успоредно с тази, са стартирани още няколко инспекции. Общо към 20 служителя са проверявани. Дисциплинарните производства ще приключат до дни и ще бъдат наложени нужните санкции ", сподели Тодоров.

Той увери, че " всеки един по веригата - от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказване “.

Купуване на гласове по изборите

Вече има сигнализа пазаруване на гласове за идните избори за президент и парламент, сподели Тодоров. По думите му един глас се търгува на цена от 40 до 100 лева съгласно района.

Предлагало се още дърва за огрев, както и погасяване на вноски по бързи заеми, отбелязва основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

За поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи

" Служители, които са демотивирани, неглижират служебните си отговорности, ще претърпят наказания за съответното си държание. Държа на няколко неща - дисциплинираност и единоначалие, етично отношение към жителите и недопускане на корупционни прояви от страна на персоналния състав ", съобщи Петър Тодоров.

Той изясни, че при встъпването му в служба към този момент са били заменени доста ръководители. Самият той не е правил рокади, с изключение на тази във Второ районно ръководство в София, поради случая с Венци Боксьора.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР