МВР чества 139 години от създаването си. На днешния празник

...
МВР чества 139 години от създаването си. На днешния празник
Коментари Харесай

МВР чества 139 години от създаването си

МВР празнува 139 години от основаването си. На днешния празник вътрешното министерство ще покаже част от техниката, която употребява, а жителите и гостите на София ще могат да видят демонстрации на спецчасти в Борисовата градина.
Ден преди празника основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов съобщи за „ Хоризонт “, че от ден на ден младежи желаят да работят във ведомството. Въпреки това към момента има свободни места за служители на реда в страната.
„ В последната година, година и половина, се обърна наклонността в посока повече хора да постъпват в Министерство на вътрешните работи, в сравнение с да напущат “, съобщи Маринов.
По мотив празника от Министерство на вътрешните работи ще покажат профилираната техника на отряда на баретите, Гранична полиция и Жандармерията. Това ще стане на паркинга на Националния стадион „ Васил Левски “.
В Борисовата градина екипи на пожарната ще показват гасене на огън, а уменията си ще покажат още спецчасти и курсанти от академията на министерството.
В деня на професионалния си празник чиновниците на полицията в Търговище регистрират понижение на закононарушенията срещу личността.
В навечерието на празника близо 50 чиновници на полицията бяха отличени с награди за висок професионализъм и безрезервност към работата, сподели представителят на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ани Кръстева.
„ Резултат от напъните и неуморната, ежедневна работа на чиновниците на дирекцията е понижението на броя на най-масовото закононарушение - кражбите. Повече от два пъти за първите шест месеца на тази година са намалели записаните в региона телефонни измами. Пътнотранспортните катастрофи за първото шестмесечие на годината са намалели с 10% “, сподели тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР