МВнР промени индекса на 13 държави, както следва. България използва

...
МВнР промени индекса на 13 държави, както следва. България използва
Коментари Харесай

Първи арестувани у нас заради коронавируса!

 Министерство на външните работи промени показателя на 13 страни, както следва. България употребява 5-степенна канара. Най-високата степен е въведена за Иран, да вземем за пример. Това оповестиха от Оперативния щаб за битка с ковид. Ръководителят на щаба за битка с ковид генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски сподели, че след влизането на ограниченията за изключителното състояние към този момент има няколко случая на задържани жители, които не съблюдават карантината, осведоми Блиц.

Става дума за водачи на тирове от Сливница, на които им е казано да стоят у дома, а са били хванати в заведение. Отведени са. Един пациент, който си е тръгнал от Военномедицинската академия (ВМА), се е върнал, откакто е схванал за въвеждането на изключителната обстановка. Междувременно от нощес насам няма нови случаи на ковид.

Проф. доктор Мутафчийски сподели, че общо случаите са 31. Регистрираният най-нов пациент е също от Плевен, където към този момент има два случая. Той обаче не е обвързван с предходните. От щаба споделиха, че има специфична форма, която се попълнят и се попълнят записаните случаи, с цел да има точна отчетност. " Разширява се епидемиологичното изследване ", изясни още Мутафчийски.

Що се отнася до брачна половинка на първата жертва на ковид у нас, той нито се усъвършенства, нито се утежнява. Остава на командно дишане. Междувременно от щаба разясниха още веднъж сериозно въпросите за бързите проби за ковид.  " Нито са чак толкоз точни, нито чак толкоз всеобхватни. 

Това са рекламни трикове, които може да видите за всяка хранителна добавка ", сподели в тази връзка шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантърджиев.  Кантарджиев изясни схемата на лабораторна диагностика на ковид. Взима се материал от горната дихателна система. Благодарение на вярната диагностика на медиците от Плевен той е открит с коронавирусна зараза. " Генетичните способи са най-модерното нещо в медицината, те демонстрират съществуването на RNK ", означи той и посочи, че актуалните проби дават резултат от проучванията за извънредно малко време. Проф. Кантарджиев означи, че с цел да бъде потвърден вирус, би трябвало да има в случай че не клиника, най-малко потвърден вирус.

" Бързите проби потвърждават съществуването на антитела. Това са защитните белтъци на организма против инфекцията, които се появяват дни след развиването на тази зараза. Бързите проби не са тези, които потвърждават началното положение и те не позволяват къде и по какъв начин се развива инфекцията. Та бързите проби не са чак толкоз точни ".

" В Плевен вирусът си се движи по пазарите и публичните места и това, че нямаме хилядите случаи като в Италия, е добре. И за си го изяснявам с взимането на противоепидемични ограничения. Ако не се лимитират контактите на доста хора на едно място, става извънредно като в Италия ", съобщи още проф. Тодор Кантарджиев. Проф. Мутафчийски съобщи, че се оповестяват единствено позитивните проби на изследваните пациенти. Има специфична форма, която се изпраща по имейл и на книжен притежател, с цел да има строга отчетност. 

На въпрос дали ще се затворят фризьорските салони поради изключителното състояние, той отговори, че в заповедта на министъра не написа нищо за това, тъй че те остават отворени. Ситуацията е коментирана и в щаба и от там е преценено, че там инструментариумът се обработва, записванията са с прелиминарен час и не се получава скупчвания на хора. " Така че нямаше съображение да лишим хората от това ", означи проф. Мутафчийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР