МВнР на Гърция порица действията на диджеи, които изпълниха електронна

...
МВнР на Гърция порица действията на диджеи, които изпълниха електронна
Коментари Харесай

Парти в манастир запали голям скандал в Турция ВИДЕО/СНИМКИ

МВнР на Гърция порица дейностите на диджеи, които извършиха електронна музика в някогашния православен християнски манастир „ Света Богородица Сумела “ в Турция. Проектът беше избран като жестоко " поругаване " на исторически монумент на културата.



DJ Ахмет Шентерзи, Волкан Гюндюз и Дженгиз Джан Атасьой, снимаха рекламен филм с екип от 30 души в манастир Сумела, който е затворен за гости поради реорганизация.



DJ Шентерзи изясни: „ Искахме да представим манастира Сумела на света от друга позиция, посредством силата на музиката. Има сходни образци в света и у нас “.

Екипът е осъществил плана със особено позволение от кабинета на регионалния шеф и районната дирекция за културата и туризъм. На фрагментите се виждат озвучителни системи, инсталирани в манастира. Екипът приглася и танцува на фона на електронната музика.



Президентът на Асоциацията на туристическите оператори и туристически организации (TİSAD) Мурат Чавга също се опълчи на действието в Туитър: „ Каква може да бъде изгодата от сходно развлечение. Как е допустимо това празненство в постройка, която е оповестена за музей? "

Шентерзи добави: „ Ние взехме всички ограничения, свързани както със звука, по този начин и със сигурността. Всички нужни защитни ограничения. Нивото на звука беше контролирано по този начин, че да не навреди на историческата конструкция. Ние направихме огромна стъпка, с цел да представим град Трабзон и Сумела на света с друга позиция, със силата на музиката. Планираме да изпълним сходни планове и в близките провинции. Получихме доста позитивни мнения. Туризмът е най-важният финансов източник за този град. “, сподели той.



Гръцкото Министерство на външните работи прикани турските управляващи " да създадат всичко допустимо, с цел да предотвратят повторението на сходни дейности " и да зачитат обекта, претендент за листата на ЮНЕСКО със международно завещание.

Сумела е скален манастирски комплекс, издигнат в черноморския регион наоколо до град Трабзон, Източна Турция.



Той действа като музей, управляван от Министерството на културата в Турция. Хиляди туристи посещават манастира. През 2010 година турските управляващи позволиха първата православна литургия, от 1923 година През 2015 година манастирът Сумела беше затворен за реституция и още веднъж отворен за туристи през 2019 година През 2020 и 2021 година беше позволена литургия за отбелязване на празника на Дева Мария.

Sümela'da Tanıtım Adı Altında Müzik Frekansı ile Marduk Ayini
TRABZON'da yamaç ıslahı ve restorasyon için ziyarete kapalı olan Sümela Manastırı'na özel izinle giren DJ Ahmet Şenterzi, Volkan Gündüz ve Cengiz Can Atasoy, 30 kişilik ekiple tanıtım filmi çekti.
— Parlamento Haber (@parlamentohaber) Свързани вести СНИМКИ След 6-годишна пауза: Вселенският патриарх отслужи литургия в исторически манастир в Турция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР