МВнР изпрати нота до Министерството на външните работи на Република

...
МВнР изпрати нота до Министерството на външните работи на Република
Коментари Харесай

МВнР изпрати нота на РСМ заради антибългарскти лозунги на протестите в Скопие

Министерство на външните работи изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония , оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи. Поводът са установени многочислени прояви и лозунги, ориентирани против България, по време на митингите в Скопие.

В нотата се показва дълбока угриженост от протичащото се, което е в отговор и на популяризирания антиевропейски разказ против одобряването на добросъседски връзки сред двете страни. Министерство на външните работи дефинира като изключително притеснителни е, недоброжелателните прояви в общественото пространство в миг, когато София и Скопие интензивно търсят път към градивен разговор и намиране на трайни взаимноприемливи решения в полза на европейската интеграция на Република Северна Македония и района.

Вярваме, че сходни прояви ще се трансфорат в част от предишното, а нашите две страни ще съумеят да отворят нова страница в връзките си, учредена на взаимно почитание и откровено другарство , обявиха от Министерство на външните работи.

Припомняме, че, проведени от опозицията ВМРО-ДПМНЕ. Те се опълчват на предлагането на френското председателство, което да отвори пътя на РСМ за договаряния за участие в Европейски Съюз.
 Протестите в Скопие: Конституцията не е тоалетна хартия
Протестите в Скопие: Конституцията не е тоалетна хартия

Спрете българизацията още веднъж е главен лозунг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР