Лидерът на гръцката дясна националистическа партия Гръцко решение Кириакос Велопулос

...
Лидерът на гръцката дясна националистическа партия Гръцко решение Кириакос Велопулос
Коментари Харесай

В ГРЪЦКИЯ ПАРЛАМЕНТ: Депутат скъса Преспанското споразумение


Лидерът на гръцката дясна националистическа партия " Гръцко решение " Кириакос Велопулос " скъса " Преспанското съглашение сред Гърция и Северна Македония в гръцкия парламент.

Действията на Велопулос са в отговор на клетвата на новоизбрания македонски президент Гордана Силяновска-Давкова. На 12 май Силяновска се закле като държавен глава на " Македония ", а не Северна Македония.

„ Това е Преспанското съглашение. Ако имаше почтено национално-патриотично обществено държавно управление, то щеше да направи това “, сподели Велопулос, след което сподели копие на съглашението и го скъса пред депутатите.

„ В Скопие заслужават това. Те сами го скъсаха. Сега внесете за ратификация подписаните меморандуми. Утре ще ги отхвърлим всички, тъй като те отхвърлиха контракта, а не ние “, акцентира Велопулос.

Припомняме ви, че Преспанският контракт бе подписан на 17 юни 2018 година в с. Нивици на брега на Голямото преспанско езеро. Споразумението бе подписано от външните министри на двете страни Никос Кодзиас и Никола Димитров в наличието на министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев. Договорът постави завършек на дългогодишния спор за името на Македония сред управляващите в Скопие и Атина.

На подписването участваха специфичният представител на Организация на обединените нации Матю Нимиц, висшият представител за външни работи на Европейски Съюз Федерика Могерини и комисарят за разширение Йоханес Хан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР