Музиката без компресия може би все пак ще се появи

...
Музиката без компресия може би все пак ще се появи
Коментари Харесай

Най-после: Lossless в Spotify идва – в кода на приложението се споменава аудио без загуби в новата функция Music Pro

Музиката без компресия може би въпреки всичко ще се появи в Spotify дружно с ново приложение, в което откриха информация за това. Фрагменти от код в последните версии на Spotify за Android дават вяра за опцията за появяването на музика без загуби. Това наподобява ще стане напълно скоро.

В продължение на три години имаше клюки за алтернатива за абонамента Spotify Hi-Fi, по-късно клюки за проект Supremium. Ето че в този момент наподобява, че Spotify още веднъж е трансформирала тактиката си. Кодът демонстрира, че аудиото без загуби ще бъде включено в спомагателното приложение Music Pro, което ще включва и функционалности за DJ ремикси. Така че Music Pro не е различен проект самичък по себе си, а някаква спомагателна функционалност за Spotify Premium.

Кодът е открит от потребителя Hypixely на Reddit. На скрийншотите се виждат фрагменти, показващи въвеждането на lossless. Споменаването е доста непосредствено: „ lossless “ (без загуби), „ 24 bit and 44,1 kHz music “ (музика с 24 бита и 44,1 kHz) и още веднъж „ 24 bit and 44,1 kHz music “ (музика с 24 бита и 44,1 kHz).

Интересно е, че Spotify възнамерява и някаква функционалност за усъвършенстване на звука в слушалките. Тя употребява „ патентована технология “ за възстановяване на звука за съответни модели, като в кода се загатват AirPods на Apple. Hypixely също по този начин счита, че Music Pro ще разрешава разширено пречистване на библиотеките (по въодушевление, род и т.н.). Spotify от ден на ден постанова плейлисти, основани на изкуствен интелект, само че не е известно дали те ще бъдат част от допълнението към Music Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР