Музикално-театралното шоу Компания от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт ще

...
Музикално-театралното шоу Компания от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт ще
Коментари Харесай

Спектакъл от „Бродуей“ ще има премиера в Народния театър

Музикално-театралното шоу " Компания " от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт ще има премиера в Народния спектакъл на 12 март, оповестиха от трупата. Спектакълът е игран над 700 пъти на " Бродуей " и печели в шест категории на театралната премия " Тони ".
Българската версия е артиста режисьор Михаил Петров, чиито автограф стои и под " Един безразсъден ден " и " Обир ".

Продукцията се осъществя взаимно с Пловдивската опера, която се включва със своя оркестър и балет с началник примабалерината Мариана Крънчева.

В функциите влизат Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Биляна Петринска, Борислав Веженов, Ева Данаилова, Стелиан Радев, Вяра Табакова, Христо Чешмеджиев, Марияна Панова, Вера Гиргинова, Илиана Коджабашева и Лилия Илиева.

Диригент е маестро Константин Добройков, сценографията и костюмите са на Елена Иванова, хореографията - на Мариана Крънчева. Асистент на режисьора е Георги Динев, а музикален възпитател - Евгени Господинов. Преводът на текста е на Любов Костова и Цветомира Цонева.

Действието се развива в Ню Йорк, в наши дни, и показва историята на Робърт, който към момента не е решил кое за него е по-важно - веселието и заниманията в компанията на другари, или бракът и фамилията. А приятелите му от тази компания са пет фамилни двойки, които повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото непредвидени, толкоз и откровени.

" Това е план за мечтатели, аватюристи и двама шефове, които имат допустимата, само че нужна доза полуда, споделя Михаил Петров. Животът като шоу - това е отправната точка, театралната среда и фонът, на който се развиват събитията в нашия театър. Ние не съдим персонажите, те са артикул на своето време. Такава е действителността, основана от самите нас - цялостна с безнаказаност, фриволност, фамилиарност ".

" Всичко това е поднесено с доста комизъм, подигравка, самоирония, с вяра и очакване за нещо по-добро, което желаеме и мечтаем да ни се случи, споделя режисьорът. В една отворена условна форма, с всички вероятни средства на трагичното и музикалното изкуство реализираме това подстрекателство, което бих нарекъл " цялостен спектакъл ". Време е да разперим криле и да полетим ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР