Mutua Madrid Open, първи кръгДоминик Тийм – Кайл Едмънд 6-4,

...
Mutua Madrid Open, първи кръгДоминик Тийм – Кайл Едмънд 6-4,
Коментари Харесай

Тийм отстрани Едмънд и му предстои двубой с Циципас


Mutua Madrid Open, първи кръг

Доминик Тийм – Кайл Едмънд 6-4, 6-1

Доминик Тийм стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Мадрид с двусетов триумф над Кайл Едмънд. Австриецът се показа на високо равнище, като не инкасира нито един пробив и мина началната фаза на шампионата за пети път в последните си шест участия.

Следващото предизвикателство пред него обаче ще е доста по-сериозно – четвъртият подложен Стефанос Циципас, който преди няколко дни игра край в Барселона.

Тийм имаше преимущество във връзка с асовете (4-1) и уинърите (19-12), като в това време направи по-малко двойни (2-4) и непредизвикани неточности (9-17). Шампионът от US Open 2020 завоюва 86% от точките си на първи сервис (25/29) и осъществя четири от седемте си шанса за пробив (57%), до момента в който Едмънд не съумя да оползотвори нито един от своите четири брейкпойнта.

След равностойното начало, Едмънд стигна до две точки за пробив при 3-2, само че не съумя да се възползва от нито една от тях. Преодоляването на тази сложна обстановка докара до подтик в играта на Тийм, който стартира да подхожда доста по-офанзивно и атакуваше доста добре от главната линия. Австриецът реализира единствения пробив в сета, като завърши откриващата част с три следващи гейма на 15 и по този метод се наложи с 6-4.

Австриецът можеше да пробие още в самото начало на втория сет, само че Едмънд избегна заплахата и завоюва подаването си. Това обаче бе последният положителен миг за международния №498 в днешния дуел. Сервисът на Тийм продължи да затруднява съществено неговия конкурент, като в това време двукратният финалист от Ролан Гарос стартира да излиза по-често на мрежата. В резултат на това, някогашният №3 не даде повече геймове до края и победи с 6-4, 6-1 след 83 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Доминик Тийм – Кайл Едмънд 6-4, 6-1

Томас Мартин Ечевери – Адриан Манарино 6-4, 6-0

Роман Сафиулин – Николас Джари 6-2, 3-6, 6-3

Джей Джей Улф – Александър Шевченко 4-6, 4-6
Tenniskafe.com · Търпелив като магаре
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР