Mutua Madrid Open, четвъртфиналАслан Карацев – Джиджен Джан 7-6(3), 6-4Аслан

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналАслан Карацев – Джиджен Джан 7-6(3), 6-4Аслан
Коментари Харесай

Карацев стана вторият квалификант с полуфинал в Мадрид


Mutua Madrid Open, четвъртфинал

Аслан Карацев – Джиджен Джан 7-6(3), 6-4

Аслан Карацев реализира нова победа в Мадрид, класирайки се за полуфиналите след успех над друга от сензациите в шампионата – международния №99 Джиджен Джан. По този метод руснакът се подреди измежду най-хубавите четирима в Мастърс конкуренция за пръв път в кариерата си, като в това време стана едвам вторият квалификант в историята на Mutua Madrid Open, достигнал до тази фаза.

Следващият му конкурент ще бъде Ян-Ленард Щруф или Стефанос Циципас.

Карацев записа повече асове (6-4) и уинъри (29-11), като в това време завоюва 82% от точките си на първи сервис (36/44). Световният №121 осъществя единствено един от двата си шанса за пробив (50%), само че това се оказа задоволително, защото Джан не съумя да оползотвори нито един от трите си брейкпойнта.

Джан можеше да нанесе първия удар в дуела, само че при 1-1 пропиля три следващи точки за пробив. От своя страна Карацев пропусна брейкпойнт при 3-2 и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него руснакът изостана с 0-3, само че след това направи страхотна серия и взе преднина в мача след 7-6(3).

Полуфиналистът от Australian Open 2021 продължи да владее самодейността и проби в самото начало на втория сет, а след това не даде точка при подаването си и затвърди брейка за 2-0. Това се оказа основният миг, защото до края на мача никой от съперниците не стигна до нова опция за пробив и по този метод Карацев победи със 7-6(3), 6-4 след тъкмо 100 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР