Мустафа Карадайъ, председател на ДПС – Илиана Беновска Беновска пита

...
Мустафа Карадайъ, председател на ДПС – Илиана Беновска Беновска пита
Коментари Харесай

Беновска-Карадайъ: Радев пита ДПС ще подкрепи ли ГЕРБ? Карадайъ: В Диалог, в името на България!

Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи – Илиана Беновска „ Беновска пита – Радио К2 “, от 2. 11. 2022 година

Илиана Беновска: Г-н Карадайъ, какво изискване поставяте на ГЕРБ, с цел да ги подкрепите? И за какво се забавихте толкоз да отговорите на въпроса на президента Радев дали ще подкрепите ГЕРБ в техния мандат?

Мустафа Карадайъ: Интересен е въпросът, апропо беше част и от извършените съвещания при президента на републиката, само че в различен подтекст.

Илиана Беновска: Какъв да вземем за пример?

Мустафа Карадайъ: Контекстът, че другите политически партии слагат разнообразни неизпълними условия между тях и го употребяват като „ заслон “ да споделят – ние го обещахме на нашите гласоподаватели! Разделителните линии, които си слагат, при неналичието на политическа визия и цели, с които да водят предизборна акция и да застанат пред българските гласоподаватели, остават в полето на контури зложелател! И когато водят предизборна акция на гърба на контури зложелател, това не значи, че гласоподавателите на съответните партии са дефинирали контури зложелател, а в противен случай, политическите партии …

Илиана Беновска: Подозирате, че ГЕРБ ви употребява за „ заслон “ ли?

Мустафа Карадайъ: Самите партии са си обрисували врага и са се упражнявали на гърба на врага!

Илиана Беновска: Казвате, че ГЕРБ ви употребява за „ заслон “?

Мустафа Карадайъ: Обратно, Движение за права и свободи, в това число и в последната предизборна акция, не обрисуваше врагове. И по тази причина ние през днешния ден водим еднообразно диалози с всички. За страдание към момента сме на равнище диалози, а чакаме от диалози да минем на стадий разговор. Нямаме разграничителни линии, нямаме предварителни условия. Както виждате в Народното събрание си приказваме с другите партии. И по тази причина разграничителните линии и предварителните условия минират разговора.

   Но българските жители 4 пъти създават една и съща структура в Народното събрание. Никоя партия да няма независимо болшинство. Дори мъчно първите две партии вършат болшинство. Тоест в този момент даже не вършат болшинство. Тоест българските жители споделят – ние там не ви пращаме за реваншизъм, за опълчване и разделяне. Ние ви пращаме там в разговор, съгласуваност и съвместен надзор да ни решавате проблемите. И на въпроса каква е формулата, къде на смешка, къде на съществено, даже в диалога с господин президента му предложихме. Тъй като президентската институция е място за обединяване, в случай че има комфортна зала тук в президентството, да вземат като Конклава във Ватикана да ни затворят до бял дим!

    Българските жители чакат да има устойчиво държавно управление! Българските жители чакат да се вземат решение проблемите, които произтичат от множеството рецесии, в които живеем! Но, с цел да решаваме проблемите на жителите и да преодолеем рецесиите – първата стъпка е превъзмогване на политическата рецесия. А превъзмогването на политическата рецесия няма да стане посредством „ розови линии “, „ червени линии “, „ черни линии “ и предварителни условия! Преодоляването на политическата рецесия минава през разговора! През нормалността в политиката! Диалог сред партиите, сред парламентарните групи! Диалог, разговор! Ако може да бъде и градивен, в случай че може да бъде с разсъдък, в случай че може да бъде и с грижа към проблемите на хората – би било най-добре!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР